NHL: zmagovita vrnitev Mariana Hosse

Po petih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe se je slovaški hokejski as Marian Hossa vrnil s tremi točkami proti Detroitu.

Objavljeno
17. marec 2014 11.19
SPO-HKO-HKN-DETROIT-RED-WINGS-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Chicago − Slovaški hokejski zvezdnik Marian Hossa se je po petih tekmah premora zaradi poškodbe vrnil v dres Chicaga in mu izdatno pomagal do nove zmage v ligi NHL (4:1). Pred njim so namreč padla Rdeča krila iz Detroita, 35-letni slovaški napadalec pa je po ledu letel, kot da se v zadnjih dneh ne bi nič zgodilo, ter prispeval gol in dve podaji. V tej sezoni ima v svoji statistiki zdaj vpisanih že 53 točk za 25 golov in 28 asistenc, skupno pa je v ligi NHL zbral že kar 1101 točko.

Chicago je torej potreboval le njegovo vrnitev, da se je izvil iz primeža dveh zaporednih porazov. »Zadovoljen sem z igro. Pravočasno smo dosegali gole in se držali dogovorov,« je bil zadovoljen trener zmagovalnega moštva Joel Quenneville. Še posebej agilen v napadu je bil Patrick Sharp, ki je kar sedemkrat ogrel tekmečevega čuvaja mreže Jimmyja Howarda, vendar pa ga ni premagal. Zadnji gol v dvoboju so dve minuti in deset sekund pred koncem gostitelji prek Jonathana Toewsa dosegli celo z igralcem manj na ledu.

IZIDI LIGE NHL

Carolina Hurricanes : Edmonton Oilers 1:2
Washington Capitals : Toronto Maple Leafs 4:2
Florida Panthers :Vancouver Canucks 3:4 (kazenski streli)
New York Rangers : San Jose Sharks 0:1
Ottawa Senators : Colorado Avalanche 1:3
Buffalo Sabres : Montreal Canadiens 0:2
Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 4:1
Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 3:4
Winnipeg Jets : Dallas Stars 7:2