NHL: zvezdniki navduševali v spretnostih, leta 2016 ponovno svetovni pokal

Izbranci za tekmo vseh zvezd so se v Columbusu pomerili v različnih spretnostih. Zmagala je ekipa Nicka Foligna.

Objavljeno
25. januar 2015 10.02
SPO-HKO-HKN-2015-HONDA-NHL-ALL-STAR-SKILLS-COMPETITION---AMP-NHL
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Columbus - Zvezdniki lige NHL, ki so bili izbrani za tekmo vseh zvezd, so se za »ogrevanje« pomerili v spretnostih in kazenskih strelih.

Zmagali so izbranci Nicka Foligna, med katerimi je bil tudi Anže Kopitar, ki so bili s 25:19 boljši od izbrancev Jonathana Toewsa.

Ena izmed disciplin je bila tudi merjenje najmočnejšega strela. Zmagovalec je bil branilec Nashvilla Shea Webber (ekipa Toews), ki je pri prvem strelu zgrešil gol, v drugo pa plošček udaril s hitrostjo 174,6 kilometra na uro, s čimer je le za malo zaostal za rekordom branilca Bostona Zdenom Chare iz leta 2012 (175,1 km/h).

»Izdali so me živci. Pred samim tekmovanjem sediš več ur in razmišljaš le o svojem nastopu, verjetno je bil to razlog za neuspešen prvi strel,« je dejal Webber.

 

Kane zmagal v natančnih strelih

Pri natančnih strelih je bil najboljši napadalec Chicaga Patrick Kane (ekipa Foligno), ki je za pet zadetih tarč potreboval 13,5 sekunde.

Pri ekipi Foligno so poleg Kanea nastopili še kapetan Nick Foligno (13,6 s), Radim Vrbata (22,1) in Bobby Ryan (30,9). Anže Kopitar je bil v vlogi podajalca.

Ekipo Toews so zastopali Ryan Getzlaf (14,1), Jonathan Toews (16,3), Patrice Bergeron (17,0) in John Tavares (26,1).

 

Ekipa Nicka Foligna dobila kazenske strele s 6:2

Moštvi sta se med drugim pomerili tudi v izvajanju kazenskih strelov, za katere sta imeli skupaj le dve minuti časa. Boljša je bila ekipa Nicka Foligna, ki je zmagala s 6:2. Anže Kopitar je svoj strel izvajal v drugem krogu in ostal brez gola.

Kazenske strele si lahko ogledate v spodnjem videu.

 

 

 

Leta 2016 znova svetovni pokal

Vodstvo lige NHL je v Columbusu dan pred tekmo vseh zvezd objavilo, da bodo leta 2016 ponovno pripravili svetovni pokal. Med 17. septembrom in 1. oktobrom bo Toronto gostil Kanado, ZDA, Rusijo, Švedsko, Finsko in Češko ter ekipo iz preostalih evropskih držav in moštvo Severne Amerike do 23 let.Po dvanajstih letih bo tako ponovno potekalo tekmovanje osmih ekip, ki so ga nazadnje izvedli 2004, začeli pa so ga kot pokal Kanade že leta 1971. Tedaj so lahko prvič igralci NHL nastopili za svoje državne reprezentance na najvišji ravni. Od leta 1998 so nastopali na olimpijskih igrah, tudi Anže Kopitar lani v Sočiju za Slovenijo.

NHL se še ni odločila, če bodo igralci pod njenim okriljem lahko nastopili tudi na zimskih OI leta 2018 v Južni Koreji. Lastnike moštev in vodstvo lige moti velika izguba dohodka v februarju, ko morajo vsaka štiri leta za tri tedne zapreti vrata hokejskih dvoran. Svetovni pokal pa bo služil kot uvod in priprave pred novo sezono.

»Sodelujemo s sindikatom igralcev in načrtujemo, da bo svetovni pokal postal največji mednarodni hokejski turnir,« je dejal komisar NHL Gary Bettman.