Nov izziv za Olimpijo: zmagovanje v nizu

Telemach Olimpija drevi v EBEL gostuje v Szekesfehervarju. V lov za predzadnjim mestom.

Objavljeno
21. november 2013 13.01
Hokej Olimpija Sapa
G. N., šport
G. N., šport

Ljubljana – Počasi se daleč pride, bi lahko zapisali za stopnjevanje hokejske forme Telemacha Olimpije, ki je v nedeljo še tretjič zmagala (ob dvajsetih porazih) v doslej njeni najslabši sezoni razširjenega prvenstva Avstrije. Toda ob še tako klavrni bilanci tudi za Ljubljančane obstajajo tekmovalni izzivi, čeprav so še čvrsto na zadnjem mestu, a je predzadnje vsaj malo na obzorju.

Potem ko so ljubljanski hokejisti pod taktirko novega trenerja Iva Jana v drugi četrtini prvega dela tekmovanja v EBEL presegli učinek pod trenersko paličico Bojana Zajca za sto odstotkov, so dobili krila. Zanesljiva zmaga proti SAPA Fehervar (5:2) z maksmimalnim učinkom domačih igralcev (dosegli so vse točke) obeta, da bi drevi v Szekesfehervarju lahko dosegli nov mejnik – da bi Olimpija prvič dobila dve tekmi zapored. Drugi izziv je še bolj privlačen. Innsbruck, kot predzadnji, ni tako daleč, da bi bil neulovljiv. Še posebej, ker v soboto gostuje v Tivoliju in bi ljubljanski niz treh zmag pomenil, da je na dosegu vsaj en tekmec, ki bi lahko bil slabši.

Manjše zamujanje plač, nad čemer negodujejo predvsem tujci, ki se ne zavedajo, da dvotedenska zamuda v naših razmerah ni zamuda, še ni vneslo nemira v moštvo. Domači igralci so potrpežljivi in se zavedajo težavnega položaja ter z borbenim pristopom navdušujejo najzvestejše navijače.

»Ni kaj, priložnost, da ujamemo zmagovalni ritem, je lepa. Madžari nam ustrezajo, forma se vzpenja, igramo moštveno. To je bilo odločilno v nedeljskem dvoboju,« je prepričan eden od najbolj vročih ljubljanskih igralcev ta trenutek Miha Verlič. Mariborčan je prepričan, da pot do zmage vodi preko disciplinirane igre in čvrste obrambe. »S prihodom Kennetha Macaulaya smo okrepili obrambne vrste. Ni dvomov o tem, da je velika okrepitev,« je Medveščakovega »posojenca« pohvalil 22-letni napadalec. Obrambo bo zapolnil še rekonvalescent Nick Ross in morda v nedeljo še oboleli Igor Cvetek.