Obama izpostavil tudi Kopitarja

Kralji iz Los Angelesa, zmagovalci NHL, so se že drugič udeležili slavnostnega sprejema pri ameriškem predsedniku.

Objavljeno
03. februar 2015 10.38
US-POLITICS-OBAMA-HOCKEY-KINGS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings, v minuli sezoni dobitniki Stanleyjevega pokala za končno zmago v ligi NHL, so se že drugič doslej udeležili šampionskega sprejema pri ameriškem predsedniku Baracku Obami. Prvi mož ZDA je na sproščenem srečanju v Vzhodni dvorani Bele hiše poimensko izpostavil nekaj najbolj prepoznavnih obrazov Kraljev, med njimi tudi slovenskega reprezentančnega asa, Hrušičana Anžeta Kopitarja.

»Kraljem se je posrečilo nekaj nepredstavljivega: iz mesta brez mraza, snega in ledu so z moštvom, ki je privržencem lahko v ponos, naredili hokejsko mesto! V svojih vrstah imajo najkoristnejšega igralca končnice Justina Williamsa, pa tudi Dustina Browna, Anžeta Kopitarja, Mariana Gaborika, Jeffa Carterja ... Vso srečo tudi v preostanku tekoče sezone, razen seveda v dvobojih s Chicagom,« je duhovičil Obama, ki je moštvo Los Angelesa gostil že pred dvema letoma.

Hokejski šampioni so predsednika obiskali v družbi zmagovalcev nogometne lige MLS, zasedbe Los Angeles Galaxy, vabilo na svečanost pa je protestno zavrnil Mike Richards, ki je bil resda član zmagovalne ekipe v minuli sezoni, a mu je dovčerajšnji delodajalec nedavno pokazal vrata in zato nadaljuje stopničko nižje, v ligi AHL. Trener Darryl Sutter in njegovi varovanci so sicer Obami podarili hokejsko palico z vgraviranim posvetilom in klubski dres za domače tekme.