Odmevna okrepitev »železarjev«: Kranjc se vrača v Podmežaklo

Izkušeni slovenski hokejski reprezentant si je doslej kruh služil v šestih tujih državah, nazadnje v Avstriji.

Objavljeno
27. julij 2016 17.35
cropix-Hrvatska - Slovenija
J. P.
J. P.

Jesenice - Slovenski hokejski podprvaki, igralci SIJ Acronija Jesenic, bodo v novi sezoni močnejši za povratnika v Podmežaklo, dolgoletnega reprezentanta, olimpijca, izkušenega branilca z izjemnim strelom z modre črte Aleša Kranjca. »Okrepitev z znanjem in izkušnjami,« so ob tem v klubu zapisali na družbenem omrežju.

»Jesenice so za vse, ki smo tam odraščali, nekaj posebnega. Vrniti se je vselej lepo, pa čeravno zgolj na en trening ali na kavo v Podmežaklo. Hokej na Jesenicah se razvija in je v vzponu, upam, da se bo v prihodnjih letih spet povzpel na raven, na kateri je nekoč že bil,« je pojasnil Gorenjec, ki bo pojutrišnjem dopolnil 35 let.

»Moj osebni cilj je vselej biti boljši kot prejšnjo sezono in biti pripravljen stoodstotno. To prinaša zmage, ki ti dajo mir in zadoščenje skozi sezono. Napovedovati klubske cilje pa je nehvaležno, saj bomo igrali v novi ligi z novimi klubi, sam pa niti proti kolektivom, ki so bili že doslej udeleženci lige INL, še nisem igral,« poudarja trikratni slovenski prvak.

Kranjc je sicer v Podmežakli storil prve hokejske korake in ostal »železarjem« zvest vse do sezone 2008/09, po kateri se je preselil na ono stran severne meje k moštvu Vienna Capitals. Nato si je kruh služil še pri zasedbah Szekesfehervar, Česke Budejovice, Kölner Haie, Kuban Krasnodar, Södertälje in v minuli sezoni Pirati Chomutov in Graz 99ers, za katero je v 34 dvobojih prispeval dvanajst asistenc.