Olimpija brez prvega vratarja, Chiodo že na Finskem

Kanadski hokejski vratar Andy Chiodo je zapustil vrste Telemacha Olimpije in se preselil k finskemu moštvu KalPa.

Objavljeno
22. januar 2015 13.49
acr*tel olimpija-innsbruck
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Izkušeni 31-letni kanadski hokejski vratar Andy Chiodo je zapustil vrste slovenskega prvaka Telemacha Olimpije in si nov izziv poiskal na severu Evrope. Na mizo je namreč padlo nekaj »nespodobnih povabil« s Finske, dosedanji prvi čuvaj ljubljanske mreže pa se je odločil, da bo kariero nadaljeval v moštvu KalPa iz Kuopia, ki v državnem prvenstvu drži solidno čertrto mesto. Pri novem delodajalcu se je zglasil včeraj, danes pa se je moštvu že pridružil tudi na prvem treningu.

KalPa je imela v prvem delu sezone v kadru tri domače vratarje, a se je prvi, odlični Eero Kilpeläinen, poškodoval, Chiodo pa bo poskušal zapolniti nastalo vrzel in nadaljevati začeto delo, od ekipe iz Kuopia je namreč v dosedanjem delu sezone manj zadetkov prejel le vodilni Kärpät Oulu. Kanadčan, ki je novemu delodajalcu obljubil zvestobo do konca sezone, finske ledene ploskve sicer dobro pozna, saj je že branil tudi barve Jokerita, HPK in Kärpäta.

V ljubljanskem klubu so skušali Chioda na vse kriplje zadržati, nekajkrat prej se jim je to posrečilo, tokrat ne. »Že ob podpisu pogodbe smo se zavedali, da bomo morali za tako uveljavljenega vratarja pristati tudi na določene kompromise glede možnosti predčasnega odhoda, vseeno pa smo upali, da se to ne bo zgodilo. Klub je do igralca - skladno z določili pogodbe - izpolnil vse obveznosti,« so v sporočilu za javnost pojasnili pri Telemachu Olimpiji, ki je tako ostala z enim samim vratarjem, 19-letnim Tomažem Trelcem. Kdo bo zasedel izpraznjeno mesto, še ni jasno, šušlja se o 28-letnem Avstrijcu Fabianu Weinhandlu, ki si trenutno kruh služi pri italijanskem Rittenu.