Olimpija naj nadaljuje po Dahlemovi poti

Kapetan hokejistov Telemacha Olimpije Aleš Mušič o še eni razburljivi sezoni v EBEL.

Objavljeno
04. marec 2015 01.04
Hokej HDD Telemach- Olimpija proti Moser Medical Graz 99ers. Igralec Olimpije Mušič Aleš v napadu. V Ljubljani 6.1.2015
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – Sinoči se je s tesnim porazom v Gradcu končala še ena tekmovalno neuspešna sezona hokejistov Telemach Olimpije v razširjenem prvenstvu Avstrije. Ljubljančani so jo že začeli obteženi z bremenom krize, pomanjkanjem denarja, šibko organizacijo, nenehnim krpanjem igralskega kadra, a so od septembra do marca ohranjali pozitivno držo. Kapetan Aleš Mušič je dal še sklepno oceno.

Olimpija je znova obtičala pri dnu. Je zadnje mesto realnost ali neuspeh?

Glede na vse okoliščine je uvrstitev realna, boljšo smo zapravili na začetku sezone in v prvem delu. V drugem smo bili konkurenčni in v zgornji polovici lige. Seveda smo si srčno želeli uvrstitev v končnico, toda računica se nam enostavno ni izšla.

Zakaj?

Razloga sta predvsem dva. Na začetku sezone smo se še spoznavali z načinom dela novega trenerja in se uigravali, saj je bilo moštvo prenovljeno z vrsto mladih igralcev. V odločilnem delu sezone smo ostali še brez vratarja in se soočili s poškodbami ključnih igralcev. Za nas že odsotnost enega pomembnega igralca pomeni velik hendikep.

Vmes je bilo tudi nekaj svetlih trenutkov. Še posebej sta ugajala vztrajnost in bojevit pristop. Je trener Fabian Dahlem izpolnil vaša pričakovanja?

Vsekakor, negovali smo slog igre, ki je bil pisan na kožo značilnostim igralskega kadra. Trener se je dobro zavedal, kaj to moštvo potrebuje in nam je poskušal vcepiti svojo vizijo. Lahko bi dejal, da je bil pri tem uspešen. Kolikor smo lahko, smo sledili njegovim zahtevam, bili smo disciplinirani, v taktičnem smislu smo se držali navodil. V srednji tretjini smo bili kompaktni in zbrani, da smo lahko prek bliskovitih nasprotnih napadov ogrožali tekmece.

Pa bi bilo mogoče iztržiti še več?

Vedno je mogoče biti še boljši, ampak mi smo potrebovali več časa, da smo se ujeli in sestavili ekipo, v kateri je bilo veliko mladih igralcev. Prijemi novega trenerja sadov niso mogli obroditi čez noč. Vedeti je treba, da smo v tej sezoni po dolgem času imeli enega samega trenerja.

Prihodnost je negotova, še sploh ob težavah, s katerimi se sooča klub. Kako jo vidite?

Škoda bi se bilo ustaviti pri tem, kar smo storili v tej sezoni. Res smo se ujeli, v slačilnici je odlično vzdušje. Srčno si želim, da bi Dahlem ostal. Ima pozitivno energijo in pozitivno osebnost. Oboje je uspešno vtkal v moštvo in s tako mlado ekipo, ki je še v razvoju, naredil korak naprej. Ampak nismo še končali sezone, v državnem prvenstvu moramo opraviti svojo nalogo in osvojiti naslov. Šele potlej se bomo zazrli v prihodnost, ki po mojem prepričanju ni tako klavrna. Kljub vsemu ne verjamem v črni scenarij, da bi Olimpija izgubila svoje mesto v EBEL. Kaj bi potem sploh še preostalo slovenskemu hokeju?

Se vidite v vlogi profesionalca z zaslužkom dobrega rekreativca? Kdaj ste prejeli zadnjo plačo?

Klub je v zaostanku dveh in pol plač. Če sem iskren, me rekreativni hokej ne zanima, star sem 32 let, imam družino. Če bi bil mlad in na začetku kariere, bi bili moji motivi drugačni. Olimpija bi bila odskočna deska za preboj v tujino. Olimpije z rekreativnim ustrojem pa si ne predstavljam. Prihodnost hokeja bi postala vprašljiva.