Olimpiji prvi slovenski superpokal

Hokejisti Olimpije so na prvem slovenskem superpokalu s 4:2 premagali Jeseničane.

Objavljeno
11. oktober 2016 22.59
Posodobljeno
11. oktober 2016 23.09
Hokej
M. Ž.
M. Ž.
Jesenice - Hokejisti Olimpije so osvojili superpokal, tekmovanje, ki ga je Hokejska zveza Slovenije letos izvedla prvič. V obračunu s tradicionalnimi tekmeci so na Jesenicah premagali Sij Acroni Jesenice s 4:2.

Potem ko je Hokejska zveza Slovenije lani prvič priredila tekmovanje za pokal Slovenije, je letos pripravila še eno novost v članski konkurenci. Prvo izvedbo superpokala, v katerem sta se merila Olimpija in Sij Acroni Jesenice, so gostili železarji v dvorani Podmežakla.

Prvo tretjino so z 2:1 dobili Ljubljančani. Gostom je vodstvo v 9. minuti priboril Raphael Bussiers, a je za Jeseničane le dve minuti kasneje zadel Jure Sotlar. Železarji so neodločen izid držali do 14. minute, ko je za novo vodstvo Olimpije zadel Jonathan Harty.

V drugi tretjini sta mreži mirovali, gledalci pa so nato v zadnji videli tri gole. Olimpija je v 45. minuti po zaslugi Anžeta Ropreta povedla za dva gola (3:1). Jeseničane je v igro vrnil Jure Sotlar v 54. minuti, domači so nato v zaključku napadli brez vratarja, kar je v 60. minuti s strelom v prazna vrata kaznoval Nik Pem.

Slovenski superpokal

Sij Acroni Jesenice - HDD Olimpija 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

(Sotlar 11., 54.; Bussiers 9., Harty 14., Ropret 45., Pem 60.)