Olimpijin četrti zaporedni poraz

V Tivoliju so morali domači hokejisti premoč priznati Linzu, ki je bil boljši s 4:2. Zadela sta Mušič in Gabor.

Objavljeno
08. december 2016 00.57
HOKEJ Olimpija - Bolzano
J. P.
J. P.

Ljubljana - Po nekaj nadvse spodbudnih predstavah so hokejisti Olimpije v razširjenem avstrijskem prvenstvu (EBEL) očitno vnovič zapadli v črni niz, saj so danes vpisali že četrti poraz zapovrstjo, od njih je bila na tivolski ledni plošči s 4:2 uspešnejša zasedba Linza, ki pa je zares dominirala zgolj v drugi tretjini. Zdaj zveste ljubljanske navijače čaka kratek premor, saj se slovenski prvak podaja na štiri gostovanja v osmih dneh - v Bolzanu, Dornbirnu, Gradcu in Znojmu, nov domač preizkus pa jih čaka šele 20. decembra proti KAC.

Kakih 600 gledalcev je odšlo na prvi odmor zadovoljnih, saj so domači v 17. minuti prešli v vodstvo po zaslugi kapetana Aleša Mušiča, ki je z desne skorajda z mrtvega kota sprožil proti golu, po neposrečenem vratarjevem posredovanju pa je plošček vendarle končal v mreži. Avstrijsko moštvo je tehtnico na svojo stran zasukalo že v prvi polovici druge tretjine, a je Ljubljančane v igro vrnil zadetek po lepem prodoru Gilberta Gaborja. Več Olimpija ni zmogla, gostje, ki so zadržali drugo mesto na ligaški razpredelnici, so zmago potrdili v zadnji minuti dvoboja, ko so zatresli prazno mrežo.

Olimpija : Linz 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 600, sodniki Babić (Avstrija), Zrnič (glavna), Pagon (oba Slovenija), Soos (Madžarska).

Strelci: 1:0 Mušič (Uduč, 17.), 1:1 Lukas (Altmann, DaSilva, 24.), 1:2 McLean (Dorion, D'Aversa, 27./PP1), 2:2 Gabor (Koren, Selan, 31.), 2:3 Broda (Potulny, 37.), 2:4 Oberkopfler (Spannring, 60.).

Kazenske minute: Olimpija 8, Black Wings Linz 6.