Opozorilo Kraljem: Pravi test vas šele čaka

Ob 2. uri zjutraj bo na sporedu četrta finalna tekma lige NHL - Kopitar in soigralci bi z zmago že osvojili Stanleyev pokal.

Objavljeno
06. junij 2012 20.13
Posodobljeno
06. junij 2012 21.00
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angeles Kings na čelu s slovenskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem so le še 60 minut igre oddaljeni od velikega slavja v ligi NHL. V skupnih zmagah proti New Jerseyju vodijo že s 3:0 in imajo tako odlično priložnost, da po dolgih 45. letih končno osvojijo prestižni Stanleyjev pokal. Finalna tekma številka štiri bo jutri zjutraj ob 2. uri v kalifornijski dvorani Staples Center pred zvestimi navijači Kraljev.

Toda Vragi so daleč od tega, da bi se že vdali v usodo in sprejeli vlogo poražencev. Trener moštva iz New Jerseyja Peter DeBoer se je namreč po zaostanku s 3:0 v zmagah odločil za šok terapijo in v ekipo vpoklical dva novinca. Na četrti tekmi bosta tako za goste zaigrala tudi branilec Henrik Tallinder in češko krilo Petr Sykora. DeBoer je pojasnil, da je želel Tallinderja vpoklicati že po drugi finalni tekmi, a ni želel posegati v ekipo, ki je takrat odigrala zelo dobro partijo.

»Zelo sem vznemirjen. Že kar nekaj časa nisem igral na tekmi, zato želim izkoristit svojo priložnost. Imel sem precejšne zdravstvene težave, saj so mi zdravniki odkrili krvni strdek v nogah. Sedaj sem popolnoma pripravljen za igro. Na treningu smo se dobro ujeli, toda to je bil le trening, igranje tekme velikega finala je nekaj povsem drugega,« je dejal Tallinder, ki je zadnjo tekmo odigral 17. januarja.

Weight opozarja: Kralje pravi test čaka šele na četrti tekmi

Precej bolj mirno pa je v taboru Los Angelesa, kjer napovedujejo, da želijo prestižno lovorijo osvojiti pred zvestimi domačimi navijači. Toda kot opozarja analitik spletne strani NHL Doug Weight, ki deluje tudi kot pomočnik trenerja pri ekipi New York Islanders, Kopitarja in druščino pravi test čaka šele jutri.

»Morajo se boriti še naprej, morda celo bolj kot na prejšnih tekmah. Ne pozabimo, da sta si obe ekipi mesto v finalu priborili proti izjemno močnim moštvom. Hudiči so prvi dve tekmi pričeli bolje in imeli nadzor nad tekmo, a jim jo je zagodel vratar Jonathan Quick, ki je uprizoril nekaj izjemnih obramb. Nato so se prebudili tudi njegovi soigralci in igra je stekla. To je scenarij, ki se mu morajo Kralji za vsako ceno izogniti....Verjamem, da imajo potencial, da dobijo tudi četrto tekmo. Sedaj imajo priložnost osvojiti lovoriko, a to je težje, kot se sliši,« je med drugim v svoji analizi zapisal Weight.

Kot smo sedaj že vajeni, bodo tudi četrto finalno tekmo v živo spremljali v Kopitarjevi rodni Hrušici. V kolikor bo slovenski hokejski junak zjutraj uspel priti do zgodovinskega uspeha, se v njegovi vasi zagotovo obeta nepozabno rajanje.

Finale lige NHL:

1. tekma: New Jersey - Los Angeles 0:1 (po podaljšku)

2. tekma: New Jersey - Los Angeles 0:2

3. tekma: Los Angeles - New Jersey 3:0

4. tekma: Los Angeles - New Jersey (ob 2. uri zjutraj)