Otočani v drugi tretjini opravili z Bostonom za nov polfinale

Ekipa New York Islanders se je še drugič zapored uvrstila v polfinale bitke za Stanleyjev pokal v ligi NHL, potem ko je v svoji dvorani premagala Boston.
Fotografija: Chris Wagner je na šesti tekmi v dvorani Nassau Coliseum pristal v golu. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Odpri galerijo
Chris Wagner je na šesti tekmi v dvorani Nassau Coliseum pristal v golu. FOTO: Bruce Bennett/AFP

New York Islanders se po zmagi na šesti tekmi z Bostonom vračajo v polfinale lige NHL, kjer so jih lani ustavili kasnejši prvaki iz Tampe. Dvoboj v Uniondalu so odločili trije goli Newyorčanov v drugi tretjini, Brock Nelson je takrat zabil dva zadetka, Semjon Varlamov pa je ustavil 23 strelov za končnih 6:2. V dvorani Nassau Coliseum je bilo vzdušje odlično.

»Bilo je izjemno. Dvorana se je danes tresla,« je dejal Nelson. »Navijači so nam dajali energijo. Ekipa je igrala izvrstno. Eden tistih večerov, o katerih je pred tekmo govoril Barry (trener Trotz, op. a.), da se takšnih vedno spomniš. To je bila velika tekma, velik ekipni trud s strani vseh,« je dodal.

Zadeli so še Kyle Palmieri, Travis ZajacCal Clutterbuck in Ryan Pulock, ki so pripravili revanšo s Tampo v polfinalu. Josh Bailey in Jean-Gabriel Pageau sta se oba izkazala s po dvema podajama. Branilci naslova so lani v »mehurčku« v Edmontonu Newyorčane sicer premagali po šestih tekmah.
 

Rask razmišlja o operaciji in (morda) tudi o slovesu


Dvakrat je za Boston sinoči zadel Brad Marchand, Tuukka Rask pa je zbral 23 obramb. Po tem, ko je Boston igral v finalu pred dvema letoma, ko je izgubil proti St. Louisu, se je v drugem krogu moral posloviti še drugič zapored. Poslovil bi se lahko tudi odlični finski vratar, ki koleba o svoji prihodnost v klubu (postal je prost igralec), lahko pa bi se odpravil tudi pod nož zaradi poškodbe, ki ga je pestila v letošnji končnici.

»Vsi se staramo. Ne bo trajalo večno. Gotovo se bo v nekem trenutku zaprlo,« je povedal 34-letnik. »Bomo videli. Trenutno nimam nobenega mnenja. To je bil težak poraz. Po poslovilnih sestankih pred začetkom počitnic bomo začeli načrtovati prihodnost.«

Po prvi tretjini spopada v Uniondalu, kjer je hokej lahko spremljajo 12.000 navdušencev s tribun, so bila razmerja med ekipama precej izenačena. Zajac je v deveti minuti poskrbel za prvo vodstvo domačih. Manj kot tri minute pred koncem pa je Marchand izenačil. A so se razmerja podrla že v drugi tretjini, ki so jo prepričljivo dobili Newyorčani. Nelson je zadel dvakrat v razmaku sedmih minut, nato je bil uspešen še Palmieri, ki je povišal na 4:1. Marchand je v tretji tretjini znižal na 2:4. A to je bil tudi zadnji gol gostujočih.

V zadnji minuti je sledil popoln razpad sistema Bostona, ko sta v razmaku 11 sekund zadela Clutterbuck in Pulock. Žeblji v krsto Bostona so bili dokončno zabiti. In predzadnji krog končnice so si zagotovili člani zasedbe Islanders.



Sredin izid:


New York Islanders* : Boston Bruins 6:2 - New York napredoval s 4:2 v zmagah

Preberite še:

Komentarji: