Panterji na krilih Tkachuka pometli s Carolino

Florida Panthers so končnico začeli kot osmo moštvo na Vzhodu, danes so prvi finalisti lige NHL. Carolino so ugnali tudi na četrti tekmi, tokrat s 4:3.
Fotografija: Matt Tkachuk je ljubljenec navijačev Floride. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Matt Tkachuk je ljubljenec navijačev Floride. FOTO: AFP

Florida je presenečenje letošnje končnice v ligi NHL, Pantherji so se v izločilne boje uvrstili kot drugi t.i. »wild card«, nato pa opravili z vsemi tekmeci v vzhodni konferenci. V finalu konference jih je čakala drugopostavljena Carolina, ki pa ni imela možnosti in Florida je z »metlo« (4:0 v zmagah) napredovala v finale. 

Na četrti tekmi je bil vnovič junak Matt Tkachuk, ki je dosegel dva zadetka, tudi odločilnega manj kot pet sekund pred koncem za zmago Panterjev s 4:3. Tkachuk je izkoristil igro z igralcem več, plošček je mimo blokerke Freddieja Andersona poslal v mrežo in zapečatil usodo Caroline.

Tkachuk je v tej seriji odločil kar tri tekme, na prvih dveh je dosegel odločilni gol za zmago v podaljšku, tokrat pa je tekmo odločil tik preden bi se nadaljevala v podaljšek. Junak je bil spet tudi vratar Floride Sergej Bobrovski, ki je zbral 36 obramb. 

Po zaslugi dvojca Bobrovski – Tkachuk je Florida letos nezaustavljiva, prvaki vzhodne konference so postali prvič po letu 1996. Za naslov prvaka lige NHL se bodo pomerili z Dallasom ali Vegasom, v tisti seriji s 3:0 vodijo zlati vitezi iz Vegasa. 

Florida Panthers: Carolina Hurricanes 4:3 (4:0 v zmagah)
Duclair 1., Tkachuk 11., 60., Lomberg 30; Stastny 13., Teravainen 23., Fast 57. 

Preberite še:

Komentarji: