Pingvine navdušeno pozdravilo 650.000 navijačev (VIDEO)

Sidney Crosby: Zaradi te množice privržencev, brez katerih ne bi šlo, igramo hokej in garamo vso sezono.

Objavljeno
15. junij 2017 13.45
J. P.
J. P.

Pittsburgh - V Pittsburghu so sinoči že petič v zadnjih dvanajstih letih rajali na paradi prvakov. Dvakrat - v letih 2005 in 2008 - so zanjo poskrbeli zmagovalci SuperBowla, moštvo Steelers, že tretjič, po letu 2009 in lani, pa tudi hokejski Pingvini, ki so z zmago v finalni seriji nad Predatorji iz Nashvilla ostali lastniki laskave lovorike, ki je na ulice mesta privabila kar 650.000 navijačev. Ambient je še posebej navdušil najkoristnejšega igralca končnice Sidneyja Crosbyja.

»Zaradi te množice privržencev, brez katerih ne bi šlo, igramo hokej in garamo vso sezono, da se lahko poveselimo z njimi. Peti finalni dvoboj in zmaga s 6:0 sta bila nepozabna. Naš cilj v prihodnji sezoni je tretja zaporedna lovorika,« je pojasnil ostrostrelec Pingvinov, strelec odločilnega zadetka v šestem obračunu Patric Hornqvist pa je pristavil: »Že na lanski paradi se je zbralo 400.000 navijačev. To je vrhunec sezone, takšnih trenutkov enostavno ne pozabiš.«

Pittsburgh lahko v novi sezoni postane prvi po New York Islanders s tremi zaporednimi šampionskimi prstani v NHL, Otočani so si leta 1983 konkurenco pokorili celo četrtič zapovrstjo. »To je bila sezona vzponov in padec. Na lanski paradi sem poudaril, da imamo možnost za ubranitev naslova, zdaj pa se sprašujem, ali se nam lahko posreči še tretjič,« je vsesplošno odobravanje nepregledne množice izzval trener Mike Sullivan.