Po komediji zmešnjav zmaga zmajev

Hokejisti Telemacha Olimpije so namesto zimske klasike v Tivoliju po podaljšku odpravili zasedbo Salzburga (2:1).

Objavljeno
31. januar 2015 00.32
lvu*Hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Od za danes predvidene zadnje zimske hokejske klasike na Trgu republike ni bilo nič, čeravno so iz tabora Telemacha Olimpije še nekaj ur pred dvobojem zatrjevali, da bo dvoboj lige EBEL zagotovo na prostem, le da se bo začel s tričetrturno zamudo, saj je moštvo Salzburga zaradi prometne nesreče v karavanškem predoru v Ljubljano prispelo z zamudo. Naposled je bil obračun, še dodatne tri četrt ure pozneje, pod tivolsko streho, zmage z 2:1 pa so se po podaljšku veselili domači zmaji.

Ognjeni krst v majici slovenskega prvaka je z odliko opravil novi čuvaj mreže, Finec (tudi) s švedskim potnim listom Miika Wiikman, ki ni zaustavil zgolj enega od 33 tekmečevih strelov v okvir vrat in je bil s 97-odstotno uspešnostjo najzasluženjši za šestnajsti komplet ljubljanskih točk v sezoni, četrtega po podaljšku. Gledalci, le kakih 400 se jih je zbralo pod Rožnikom, niso videli golov vse do 45. minute, ko je goste v vodstvo popeljal Ryan Duncan. Ko je že dišalo po tem, da se bodo zmage veselili »rdeči biki«, je za izenačenje in posledično podaljšek v zadnji minuti rednega dela poskrbel Gregor Koblar.

Na odgovor o zmagovalcu v dodatnem delu ni bilo treba čakati dolgo, v 62. minuti je bil namreč ob številčni premoči na ledu mož odločitve Aleš Mušič, ki je še v drugo na kolena spravil slovenskega reprezentančnega vratarja Luko Gračnarja. Dvoboj so začinili tudi pretepaški vložki, sploh v tretji tretjini, v kateri so delivci pravice dosodili kar 67 kazenskih minut, s kaznijo igre sta najkrajšo potegnila Matthias Trattnig in Boštjan Groznik.

Zadnje kolo rednega dela bo v nedeljo, Ljubljančani pa gostujejo v Dornbirnu. Za predzadnjim Innsbruckom zdaj zaostajajo zgolj točko in se lahko ob optimalnem razpletu celo rešijo zadnjega mesta po rednem delu.

Telemach Olimpija - Red Bull Salzburg 2:1 (0:0, 0:0, 1:1; 1:0)

Ljubljana, dvorana Tivoli, gledalcev 400, sodniki Trilar, Zrnič (glavna), Hribar, Rakovič (vsi Slovenija).

Strelci: 0:1 - Duncan (Welser, Walter, 45.), 1:1 - Koblar (59.), 2:1 - Mušič (Leber, Degon, 62. - PP1).

Kazenske minute: Telemach Olimpija 12+10+10+kazen igre (Groznik), Red Bull Salzburg 15+kazen igre (Trattnig).

TELEMACH OLIMPIJA: Wiikman, Trelc; Cvetek, Degon, Hebar, Mušič, Ropret; Selan, Planko, Koblar, Pešut, Sotlar; Groznik, Podlipnik, Zanoški, Leber, Hadžič; Čepon, Logar, Zdešar, Kalan, Snoj.