Po minuti polfinala takoj šok za Brooklyn, ki je nato zmagal brez Hardna

Košarkarji ekipe Brooklyn Nets so na prvi tekmi konferenčnega polfinala premagali moštvo Milwaukee Bucks, a vnovič izgubili Jamesa Hardna.
Fotografija: Slavje Newyorčanov v zadnji četrtini prve tekme z Milwaukeejem. FOTO: Tim Nwachukwu/AFP
Odpri galerijo
Slavje Newyorčanov v zadnji četrtini prve tekme z Milwaukeejem. FOTO: Tim Nwachukwu/AFP

Po manj kot minuti prve tekme konferenčnega polfinala vzhodne konference je moral zvezdnik Brooklyna James Harden zapustiti parket zaradi nove poškodbe zadnje stegenske mišice, ki mu je povsem pokvarila tudi zaključek rednega dela sezone. Toda Kevin Durant in Kyrie Irving sta na domačem obračunu z Milwaukeejem poskrbela, da se njegova odsotnost ni preveč poznala: Durant je dosegel 29 točk, Irving pa 25 za pomembno uvodno zmago (115:107). V ključnih trenutkih sta se izkazala tudi Joe Harris (19 točk) in Blake Griffin (18 točk in 14 skokov).

»Trudimo se, da tam zunaj nismo preveč čustveni, a ko na takšen način izgubiš enega svojih vodij v prvi akciji tekme ... Potrebovali smo nekaj minut, da smo se spet zbrali in ugotovili, kaj sledi, a mislim, da je trenerski štab opravil izvrstno delo, da smo prebrodili to,« je menil Durant. »Fantje so prišli notri in zgolj poskušali igrati čim bolj trdo. Ni nam bilo mar za nič drugega kot za to, da igramo in izvršimo načrt za tekmo ter da preprosto pustimo vse tam zunaj.«

Milwaukee je na uvodni preizkušnji za 13 točk zaostal za svojim strelskim povprečjem, ki je najvišje v ligi. Durant se je izkazal tudi z desetimi skoki, medtem ko je Irving podelil osem na trenutke tudi spektakularnih podaj. Na hitro kroženje žoge Brooklynčanov gostje ves večer niso našli odgovora.


V ponedeljek bodo boljši


»V obrambi moramo igrati skupaj, še posebej proti tej ekipi,« se je proti drugi tekmi, ki bo v ponedeljek zvečer, že ozrl gostujoči zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 34 točk in jim dodal še 11 skokov. O obrambi je govoril tudi njegov trener Mike Budenholzer: »Naši fantje morajo izvršiti načrt v obrambi, ne glede na to, kdo je na parketu, izvršiti pa morajo tudi v napadu, ne glede na to, kdo je na parketu. Moramo biti boljši. V ponedeljek bomo boljši.«

To je bil po štirih zmagah nad Miamijem v prvem krogu prvi poraz za Milwaukee v letošnji končnici, ki jo je v minulih sezonah začenjal z najboljšega položaja v ligi, tokrat pa začel veliko bolj prepričljivo kot tretji nosilec vzhodne konference. Brooklyn je na zadnjih dveh tekmah, ki so jih Newyorčani odigrali brez Hardna, tudi premagal, a tokrat jim je v velikem jabolku na veliko pomembnejšem obračunu spodrsnilo. Z razdalje je Milwaukee metal zgolj 6/30. Brook Lopez je dosegel 19 točk, Jrue Holiday pa 17 točk in devet skokov. Še posebej nerazpoložen je bil Khris Middleton, ki je ob 13 skokih sicer dosegel ravno toliko točk, a metal poraznih 6/23 in 0/5 z razdalje.

Po tem, ko je Harden po dobrih 40 sekundah potreboval menjavo, so Bucksi prvo četrtino tesno dobili (32:30), toda nato sta sledila dva niza domačih z 8:0 in prednost je narasla tudi že do enajstih točk, a se je do polčasa Milwaukee spet vrnil in zaostajal le za dve (63:61). Hitra »run-and-gun« košarka je bolj ustrezala Brooklynu, ki se je v tretji četrtini dokončno odlepil. Lopez je sicer s prostima metoma znižal zaostanek na devet, nato pa je Durant s sedmimi zaporednimi točkami odločil obračun.



Sobotni izid:

Brooklyn Nets : Milwaukee Bucks - 115:107 - Brooklyn vodi z 1:0 v zmagah

Preberite še:

Komentarji: