Po porazu s Kanado konec za ZDA, Kopitarjevi že v polfinalu

Reprezentanca ZDA je klonila tudi na drugi tekmi skupine A hokejskega svetovnega pokala, s 4:2 jo je premagala Kanada.

Objavljeno
21. september 2016 09.20
USA-SPORT/
Š. Ro.
Š. Ro.

Toronto - Kanadska hokejska reprezentanca je na drugi tekmi svetovnega pokala v skupini A navdušila domače navijače, saj je v velikem slogu premagala ZDA s 4:2. Američani so tako že ostali brez možnosti za napredovanje. To pa tudi že pomeni, da bo v polfinalu igrala Evropa s kapetanom Anžetom Kopitarjem, ki je ZDA premagala na prvi tekmi, na drugi pa nato še Češko.

Veliki junak zmage Kanadčanov je bil Matt Duchene. Dosegel je dva gola oba v napeti uvodni tretjini, v kateri so sicer Američani povedli. Že po štirih minutah je bil uspešen Ryan McDonagh. A so se gostitelji vrnili, član moštva Colorado Avalanche je navdušil z golom v šesti minuti, 14 sekund pozneje je za vodstvo poskrbel Corey Perry. Duchenov drugi gol je že zagotovil Kanadi lepo prednost, ki je Američani niso več mogli izničiti. S 4:1 so vodili v drugi tretjini, ko je bil uspešen Patrice Bergeron, za ZDA pa je tolažilni gol dosegel še T.J. Oshie, ki pa razpleta ni več mogel spremeniti.

»To je za nas veliko razočaranje. Mislim, da smo razočarali kar nekaj ljudi. Odgovornost je na mojih plečih,« se je s pepelom posul ameriški selektor John Tortorella.

Odločitev o zmagovalcu skupine bo padla danes po lokalnem času na tekmi med Kanado in ekipo Evrope.

Na torkovi prvi tekmi je Švedska z 2:0 premagala Finsko in zavladala v skupini B. Glavni junak je bil vratar Henrik Lundqvist, ki je zbral 36 obramb. Med strelce sta se vpisala Anton Stralman in Loui Eriksson. Švedi si lahko zdaj v odločilni tekmi proti reprezentanci Severne Amerike privoščijo tudi poraz po podaljšku. Finci morajo Rusijo premagati in upati na spodrsljaj Severne Amerike.