Po rekordnih 330 tekmah zapored brez oddiha ne gre

Anže Kopitar je zadnjo tekmo na dolgi turneji zaradi lažje poškodbe spremljal s tribun, po vrnitvi v LA je opravil trening.

Objavljeno
23. februar 2016 22.23
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Los Angeles – Pogled na ledeno ploskev med tekmo hokejistov iz Nashvilla in Los Angelesa je bil kar nenavaden. Anžeta Kopitarja, slovenskega zvezdnika med Kralji, tokrat namreč ni bilo pod žarometi, zaradi poškodbe si je tekmo ogledal s tribun. Po vrnitvi v Kaliforniji pa je opravil trening, daljši odsotnosti naj bi se vendarle izognil.

Njegov predčasni odhod z igrišča v slačilnico ob gostovanju dvakratnih prvakov v St. Louisu, in sicer ob koncu 1. tretjine, je marsikoga presenetil. Kajti v dvorani še zdaleč ni bilo videti, da bi se zgodilo kaj tako hudega, kot denimo ob tisti poškodbi gležnja, marca 2011, ko je občinstvo ostalo brez besed, za slovenskega asa pa je bilo sezone konec. Tokrat je zgodba drugačna, nekaj dni po zapletu še ne povsem jasna, tudi besede trenerja Darryla Sutterja na uradnih novinarskih konferencah – najprej tik po koncu tekme, nato pa tudi v naslednjih dneh – niso razkrivale vzroka za predčasni odhod ali natančnejšega opisa ob oznaki »poškodba v spodnjem delu telesa«.

Na ponedeljkov večerni trening (po srednjeevropskem času že proti torkovemu jutru), ob vrnitvi Kraljev v domače okolje po najdaljši turneji na tujem v sezoni, pa je Kopitar pridrsal na ledeno ploskev v polni opremi, sprva ni bila zaznati nikakršnih posebnosti. Nato pa vendarle s soigralcem Jordanom Nolanom, ki je podobno kot slovenski as nazadnje staknil manjšo poškodbo, nista sodelovala pri vse vajah, temveč sta trenirala ločeno na drugi strani igrišča. »Kakorkoli, ni prav prijetno, ko se te lotijo takšne težave, ni pa preplaha. Če bi imeli zdaj končnico, bi pospešil zdravljenje in se poskusil po najhitrejši možni poti vrniti v tekmovalni ritem, tako pa nočem ničesar prehitevati. Do odločilnega dela sezone je še dovolj časa,« je povedal edini slovenski udeleženec v NHL ter dodal, da mu zadnje tekme na tej turneji ni bilo prav udobno spremljati s tribun: »Nedvomno sem bil precej bolj živčen, kot če bi bil na igrišču. Ne bi hotel prav pogosto doživljati takšne zgodbe.«

Sicer pa se mu dejansko doslej, z izjemo omenjenega daljšega izostanka ob zlomljenem gležnju, ni prav pogosto dogajalo, da bi bil na tribunah namesto na ledu. Nenazadnje je prav do tega gostovanja v St. Louisu odigral kar 330 tekem zapored, kar je obenem tudi rekord v zgodovini Los Angeles Kings. In četudi ni uradne potrditve, ga je od igrišča zdaj oddaljila tudi izčrpanost. Naj bo še tako imenitno telesno pripravljen, tudi Anže Kopitar potrebuje oddih. Kajpak je upati, da se za predčasnim odhodom v slačilnico res ne skriva kakšna bolj zapletena poškodba, zadnji namigi iz kluba kot tudi posamezni trenutki na tem prvem treningu po vrnitvi v Kaliforniji pa vendarle napovedujejo hitro in uspešno vrnitev v tekmovalni ritem NHL. V katerem se slovenski as že domala deset let izvrstno počuti.