Po rokometni in nogometni v Velenju še hokejska zgodba

Predsednik HZS Matjaž Rakovec in generalni sekretar Dejan Kontrec sta te dni obiskala HK Velenje in HK ECE Celje.

Objavljeno
30. september 2016 09.16
HK Velenje
J. P.
J. P.

Ljubljana - V sklopu obiskov slovenskih klubov sta predsednik Hokejske zveze Slovenije (HZS) Matjaž Rakovec ter generalni sekretar in športni direktor Dejan Kontrec te dni obiskala HK Velenje in HK ECE Celje. V Velenju sta klubski predsednik in podpredsednik, Matjaž Novak in Janez Slivar, vodstvu krovne organizacije predstavila delovanje kolektiva ter želje in načrte za prihodnost. Trenutne aktivnosti so osredotočene zlasti na delo z mlajšimi kategorijami hokejistov, iz katerih jih nekaj že trenira tudi v Celju.

Vodstvo velenjskega kluba je ob tej priložnosti izrazilo zanimanje za polnopravno članstvo v HZS, zato bo v prihodnjih dneh posredovalo tudi uradno vlogo za sprejem pod okrilje zveze. Njen prvi mož Rakovec je podprl lokalna prizadevanja za nov korak v razvoju hokeja v tem delu Slovenije, predsedstvo HZS pa bi lahko o vlogi HK Velenje odločalo že na prihodnji seji, predvideni za začetek novega tedna.

V želji po nadaljnjem razvoju velenjskega hokeja bo HZS po Kontrečevih besedah v tej fazi zagotovila pomoč v opremi in s trenerskim kadrom. Gostitelji so sicer vodilnim na zvezi predstavili razmere za delo na pokriti ledni ploskvi v Velenju, ker pa ta čas še ne ustrezajo v celoti tekmovalnim zahtevam, je vodstvo HZS predstavilo svoje načrte v zvezi z izgradnjo montažnih lednih dvoran po državi, ena bi bila lahko postavljena prav v Velenju, ki bi tako lahko postalo center hokejskega razvoja v Savinjsko-šaleški regiji.

Rakovec in Kontrec sta obiskala tudi vodstvo celjskega kluba na čelu s predsednikom Milanom Ratmajerjem, podpredsednikom Vidom Valenčakom in članom upravnega odbora Alešem Kukovičičem, beseda pa je ravno tako tekla o prihodnjem medsebojnem sodelovanju. Obe strani sta dosegli dogovor, da bo moška članska reprezentanca v sklopu pomladnih priprav na svetovno prvenstvo skupine A enega od pripravljalnih dvobojev, predvidoma s Poljsko, odigrala v knežjem mestu. HZS bo tudi celjskemu klubu nudila pomoč na področju trenerskega kadra, kolektiv pa bo sodeloval pri zagotavljanju zdravniške službe na mednarodnih tekmovanjih pod okriljem HZS.