Podaljšanje Kopitarjeve pogodbe le še vprašanje ur

Slovenskemu hokejskemu asu se obeta podpis osemletne pogodbe s Kralji, vredne kar 80 milijonov dolarjev.

Objavljeno
14. januar 2016 11.21
J. P.
J. P.

Los Angeles - Veliko zanimanja te dni onkraj luže žanje podaljšanje pogodbe slovenskega hokejskega asa Anžeta Kopitarja z dosedanjim delodajalcem, moštvom lige NHL Los Angeles Kings. Klub je na svoji spletni strani potrdil, da je to le še vprašanje ur, če se bodo napovedi uresničile in bo 28-letni Hrušičan obljubil osemletno zvestobo za 80 milijonov ameriških dolarjev, pa bo postal tretji najbolje plačani igralec v ligi - od njega bosta »težja« le člana Chicaga Jonathan Toews in Patrick Kane.

Ker so uradne informacije skope, se športna javnost opira na čivke dobro obveščenih novinarjev, denimo Boba McKenzieja, ki je prek družbenega omrežja izdal, da so pogajanja v zaključni fazi in da se Kopitarju v kratkem obeta podpis pogodbe, ki mu bo letno navrgla deset milijonov dolarjev. S tem bo reprezentančni napadalec postal drugi najbolje plačani slovenski športnik v zgodovini, zgolj za košarkarjem Miamija Goranom Dragićem, ki je lani podpisal petletno pogodbo v vrednosti 85 milijonov oziroma približno 17 milijonov dolarjev na sezono.

Priljubljeni Hrušičan bo 6. oktobra letos praznoval deseto obletnico svoje prve tekme v NHL, ko je dvakrat zatresel mrežo Anaheima. Odtlej je bil vseskozi zvest Kraljem, ki so ga zato v zadnji sezoni nagradili s 7,5 milijona dolarjev.