Prebujeni zmaji po novi plen

Olimpija ob 19.15 v Tivoliju proti močnemu Linzu.

Objavljeno
24. september 2015 20.41
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport

Ljubljana – Medtem ko so bili pred enim letom tivolski hokejski petki podobni nočnim moram, saj so se na ledu vrstili porazi, v pisarni pa kopičili dolgovi, je zdaj vendarle drugače. Nova energija Olimpijo ohranja pri življenju, zadnja zmaga proti Dunajčanom pa ponuja navijačem nestrpno pričakovanje današnjega novega snidenja z zmaji. Tokrat se bodo pomerili z moštvom iz Linza.

Olimpija je v prvih štirih kolih osvojila pet točk, za zdaj sta všečna predvsem pristop in urejena postavitev igre. Še naprej je seveda na dlani, da bodo za sleherno točko v EBEL proti realno bogatejšim in močnejšim tekmecem morali zelo garati, a vsaj uvod v sezono razkriva rep in glavo, ustvarjalnost, vidno željo po napredovanju. Seveda slednje niti pred enim letom ni primanjkovalo, a moštvu s takrat novim trenerjem, nemškim strokovnjakom Fabianom Dahlemom, zlepa ni šlo. Zatikalo se je tudi v pisarni, zid nezaupanja med slačilnico in dolgoletnim direktorjem Matjažem Sekljem je bil iz dneva v dan višji. Sedanja izvedba prisilne poravnave ne bo preprosta, ambiciozni predsednik Marko Popovič s sodelavci nikakor ne bo imel lahke naloge pri zagotavljanju nemotenega delovanja in tako tudi mesečnih dohodkov. Zima bo dolga, tekmovanje ponuja številne pasti, vsekakor pa je vsaj ta prva iztočnica lepih uvodnih predstav za ljubljanski hokejski klub kar spodbudna.

Danes bodo zmaji gostili hokejiste iz Linza, nedvomno favorite in tudi redne udeležence končnice, v kateri jim ponavadi pripada zelo vidna vloga. Zmaji so jih v izločilnem delu ugnali le enkrat, in sicer v svoji premierni sezoni med druščino odprtega avstrijskega prvenstva, leta 2008.

»Po dobrem štartu in predvsem zadnji zmagi z Vienno smo samozavestni,« pravi Žiga Pešut. Pred Ljubljančani so sicer pisani dnevi, saj jih po današnji tekmi čakajo zaporedna gostovanja na Dunaju, v Gradcu in Znojmu. »Na spored pač ne moreš vplivati, začetek nam je ponujal predvsem domače tekme, napoči tudi čas za niz preizkušenj na tujem. A tudi tam smo že pokazali dobro igro,« je še omenil napadalec, ki je nazadnje dvakrat zadel mrežo Dunajčanov.

Pari 5. kola (danes, 19.15): Telemach Olimpija – Linz, VSV – Innsbruck, Vienna Capitals – Fehervar, Salzburg – KAC; 18.30: Znojmo – Graz 99ers; 19.45: Bolzano – Dornbirn.