Jeseničani vrnili udarec in izenačili serijo

Hokejisti Jesenic so po podaljšku strli odpor Olimpije (3:2) in finalno serijo izenačili na 1:1.

Objavljeno
28. marec 2012 15.36
Posodobljeno
28. marec 2012 18.30
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Jesenice - Po uvodni tekmi finala državnega prvenstva, ki so jo na domačem ledu dobili igralci Olimpije (6:4), se je serija danes nadaljevala na Jesenicah.

Podobno kot na prvi tekmi so tudi tokrat povedli Ljubljančani, ki so vodili dvakrat (1:0, 2:1), a na koncu po podaljšku vseeno morali priznati premoč borbenim domačinom. V domačih vrstah se je z dvema goloma izkazal Anže Kuralt, pri gostih je gol in podajo prispeval Eric Pance.

Prav slednji pa je imel ključno vlogo pri zmagi Jesenic, saj je bil izključen le pet sekund pred koncem rednega dela (2:2), tako da so le-tega domači začeli z razmerjem igralcev 4:3. To je bilo za Ljubljančane preveč, saj so po dveh minutah nadaljevala znova klonili, potem ko se je pred njihovimi vrati odlično znašel Jaka Ankerst.

Izenačena prva tretjina

Dvoboj so bolje začeli domači, ki bi lahko povedli že po 45 sekundah, ko se je pred Matijem Pintaričem po podaji Mihe Brusa sam znašel Tomi Hafner, vendar ga je pri tem uspešno, a na nepravilen način, ustavil John Hughes. Jeseničani so imeli tako že po manj kot minuti igre igralca več na ledu, vendar jim ni uspelo premagati gostujočega vratarja. V 5. minuti so imeli številčno premoč tudi hokejisti Olimpije, ki pa več od nekaj strelov Brada Cola niso premogli, ostalo je pri začetnih 0:0. Prvo resnejšo priložnost domačih je v 7. minuti zapravil Jaka Ankerst, ki se je sam znašel pred praznimi vrati nasprotnikov, vendar je z desne strani igrišča moral poskusiti z backhandom, plošček pa je po njegovem udarcu zletel mimo leve vratnice ljubljanskih vrat.

Olimpija je neučinkovitost Jesenic kaznovala v 14. minuti, ko se je po odbitem ploščuku Žige Panceta pred domačimi vrati najbolje znašel Matej Hočevar. Jeseničani so, v nasprotju s prvo tekmo, hitro izničili prednost ljubljanskega moštva. Po le dveh minutah je namreč Antti Pusa z desne strani napada podal pred nasprotnikova vrata, tam pa je plošček v nebranjeno mrežo potisnil Anže Kuralt in postavil končni izid prve tretjine (1:1). V tej sta si obe moštvi prislužili po 8 minut kazni, več strelov proti nasprotnikovim vratom po so sprožili igralci Olimpije (9:5).

Pintarič reševal Olimpijo, poraza ni mogel preprečiti

Podobno kot v prvi tretjini so tudi v nadaljevanju prvi zadeli Ljubljančani, ki so v 23. minuti povedli prek Erica Panceta. Domači so se po prejetem zadetku zaigrali agresivneje in si pripravili številne priložnosti, vendar je Matija Pintarič v drugi tretjini uspešno ubranil vseh 15 strelov Jeseničanov, tako da je ostalo pri vodstvu Olimpije (1:2). Domačmu moštvu je po številnih zgrešenih strelih v 57. minuti vendarle uspelo izenačiti, ko je strel Nejca Berliska preusmeril Anže Kuralt in Jeseničanom priboril podaljšek (2:2).

Tega so domači hokejisti začeli z igralcem več, saj je bil pet sekund pred koncem rednega dela izključen Eric Pance. To se je izkazalo za ključno, saj so domač v podaljšku popolnoma nadzorovali potek igre in v 62. minuti zadeli za zmago. Vratar gostov Matija Pintarič je strel Žige Grahuta še uspel ubraniti, nato pa se je plošček odbil pred prazna vrata, kjer jo je za končnih 3:2 v mrežo potisnil Jaka Ankerst.

Serija se zdaj spet seli v Ljubljano, kjer bo v petek tretja finalna tekma.

Pance: sojenje ni bilo na ustreznem nivoju

Hokejist Olimpije Žiga Pance je del krivde za poraz pripisal tudi sodnikom. »Smo zelo razočarani. S takšno igro ne moremo priti daleč. Morali bomo imeti manj izključitev in izkoristiti vsako priložnost, danes jih je bilo kar nekaj, dva zadetka pa na koncu nista bila dovolj za zmago. Ne smemo si privoščiti, da povedemo in nehamo igrati in jim s tem dali možnost, da se vrnejo. Morali bomo še bolj stopiti na plin, upam pa, da bodo sodniki na višji ravni, ker tole, kar so sodili danes, je sramota, pa to ni izgovor za poraz.«

Magazin: stopnjujemo ritem

Bojan Magazin, trener Acroni Jesenic, je po tekmi pohvalil igro svojih varovancev. »Že pred tekmo sem napovedal, da bomo nadaljevali svojo igro in svojo moralo. V vsaki tekmi bomo boljši, fantje so prišli v ritem in spregledali, da morajo nekatere stvari narediti tudi sami. Mogoče je na derbijih lažje igrati na tujem, mi pa smo preboleli prvo tekmo, ki smo jo igrali v krču. Zdaj bo precej lažje,« je zaključil Magazin.

 

Druga finalna tekma DP:

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija 3:2 (1:1, 0:1, 1:0) (1:1)

('16, '57 Kuralt, '62 Ankerst; '14 Hočevar, '23 E. Pance)

() stanje v finalni seriji