Pred začetkom sezone dvajseta izvedba poletne lige Rudi Hiti

Šest hokejskih moštev, med katerimi bosta tudi Jesenice in Olimpija, bo med četrtkom in nedeljo nastopalo na Bledu.

Objavljeno
13. avgust 2012 11.51
iza_hokej
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Bled - Kot je že v navadi, se bo nova hokejska sezona začela s turnirjem, poimenovanem po enem izmed najboljših slovenskih hokejistov - Rudiju Hitiju.

Poletna liga bo letos doživela že jubilejno 20. izvedbo, konec naslednjega tedna pa bo na delu v ledeni dvorani šest ekip, tudi Jesenice in Olimpija. Tekmovanje bo potekalo med 16. in 19. avgustom, poleg dveh slovenskih predstavnikov pa bodo nastopili še beljaški VSV, zagrebški Medveščak, ameriška selekcija North America United in premierno tudi norveški prvak Stavanger Oilers.

V predtekmovanju bodo ekipe razdeljene v dve skupini s po tremi ekipami, v eni bodo Stavanger, VSV in Medveščak, v drugi pa Olimpija, Acroni Jesenice in selekcija ZDA. Najboljša iz vsake se bosta v nedeljo pomerila za prvo mesto, druga iz skupin za končno tretje, tretjeuvrščena pa se bosta borila za peto mesto.

Lani so tekmovanje dobili Jeseničani, ki so zmagali po uspehu v zadnjem krogu proti Beljačanom, medtem ko so bili Ljubljančani tretji. Slednji bodo v letošnji sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva EBEL edini slovenski predstavnik.

Spored poletne lige Rudi Hiti 2012:

Četrtek, 16. avgusta:

Stavanger Oilers - Medveščak (16)

Acroni Jesenice - selekcija ZDA (19.30)

 

Petek, 17. avgusta:

Stavager Oilers - VSV Beljak (16)

Acroni Jesenice - Telemach Olimpija (19.30)

 

Sobota, 18. avgusta:

Telemach Olimpija - selekcija ZDA (16)

Medveščak - VSV Beljak (19.30)

 

Nedelja: 19. avgusta:

Tekma za 5. mesto (13)

Tekma za 3. mesto (16)

Finale (19.30)