Provokator Morency bo počival štiri tekme

Kanadski hokejist pri Telemachu Olimpiji Pacal Morency bo moral zaradi izzivanja na ogrevanju izpustiti štiri dvoboje.

Objavljeno
20. januar 2014 21.25
mpi/hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Hokejisti Telemacha Olimpije v prihodnjih štirih dvobojih lige EBEL ne bodo mogli računati na pomoč 31-letnega kanadskega napadalca Pascala Morencyja, ki si je privoščil neumnost v dvoboju z Grazem 99ers, na katerem se je sicer po osmih tekmah suspenza zavoljo grobega naleta vrnil njegov rojak in vrstnik Nick Ross.

Morency je namreč na ogrevanju pred dvobojem predrsal sredinsko rdečo linijo na ledu in nekajkrat izzival tekmečeve igralce, kar je vodstvo tekmovanja označilo za disciplinski prekršek in mu naložilo kazen štirih tekem prepovedi igranja, skladno s 103. in 104. členom kazenskega zakonika lige, ki pravi: »Če igralec med ogrevanjem prečka sredinsko rdečo črto z namenom nešportnega obnašanja (vključujoč namerno sprožanje ploščka na nasprotno polovico ledu) ali vpletanja v konflikt, pretep, hujskanje ali verbalni spor, je njegova ekipa predmet suspenza zaradi nešportnega obnašanja.«

Če se bo v prihodnje kaj podobnega še dogajalo (ne glede na to, kdo od igralcev bi bil krivec), čaka kazen tudi trenerja Ljubljančanov Iva Jana. Morency se bo lahko na led vrnil šele 24. februarja ob gostovanju zmajev pri Dornbirnu.