Rahel premik na ledu, a spet ostali praznih rok

EBEL: po izenačenem boju hokejisti Dornbirna iz Tivolija odnesli vse tri točke, v petek zmaji v Beljaku.

Objavljeno
25. oktober 2016 02.20
Na sliki Gilbert Gabor. Zbor hokejistov Olimpije, Ljubljana, 3. avgusta 2016 [hokej,Olimpija,Ljubljana,Gilbert Gabor,portreti]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Ljubljana – Čeprav je bilo pred včerajšnjo tekmo, 14. v sezoni EBEL za Olimpijine hokejiste, jasno, da se ljubljansko moštvo ne bo moglo premakniti z zadnjega mesta lestvice, je bil dvoboj z Dornbirnom posebej podčrtan – soseda v spodnjem delu razpredelnice je pač treba ugnati. A to se ni zgodilo.

»Marija, pomagaj,« je prav simbolično odmevala Lovšinova pesem iz tivolskih zvočnikov pred novo predstavo ljubljanskega hokejskega moštva, ki iz tekme v tekmo privablja manj gledalcev, niz porazov pa ga je že po prvi četrtini ligaškega dela prikoval na dno lestvice.

Tekma se je za gostitelje začela kot po najhujšem scenariju, z bliskovito hitro prejetim golom, a tokrat so se ti le pobrali in izenačili. Trenutki nezbranosti so kot že večkrat v tej sezoni pozneje odnesli sanje o končni zmagi, res pa je domača igra, zlasti v drugi tretjini, ponudila nekaj upanja za najzvestejše jedro navijačev. Slednji so tudi zadovoljni, da se je vodstvo kluba končno dogovorilo o novi pogodbi z dolgoletnim kapetanom Alešem Mušičem, ki bo tako prvič v sezoni za Olimpijo nastopil v petek v Beljaku.

Omeniti pa gre tudi, da je branilec zeleno-belih Kristaps Bazevics prejel vabilo k latvijski reprezentanci.

Olimpija : Dornbirn 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 350, sodniki Gruber, Nikolić, Angerer, Pardatscher (vsi Avs).

Strelci: 0:1 – Arniel (Magnan, Siddall, 1), 1:1 – Gabor (Groznik, Ograjenšek, 9), 1:2 – Sylvester (Magnan, Schmidt, 20), 2:2 – Alagić (Planko, Langkow, 41), 2:3 – Caruso (Achermann, Petrik, 55).

Kazenske minute: Olimpija 8, Dornbirn 8.

Olimpija: Frazee, Rajšp; Harty, Guimond, Alagić, Langkow, Bussieres; Planko, Selan, Zajc, Pem, Ropret; Čepon, Bazevics, Ograjenšek, Hadžić, Gabor; Groznik, Potočnik, Chvatal, Čepon.

Sinoči – Fehervar : Innsbruck 3:4; Druge tekme 14. kola, danes: Graz 99ers – Salzburg, Linz – VSV, jutri: Vienna –KAC, Znojmo – Fehervar.

Vrstni red: Salzburg 30, Vienna 28, Linz 27, Bolzano 24, Graz 99ers, Innsbruck po 22, KAC, 20, Znojmo 19, VSV 15, Dornbirn 14, Fehervar 12, Olimpija 7.

Naslednje tekma (petek, 28. t. m.): VSV – Olimpija.