Rangerji z nepremagljivim Raanto pohrustali Morske pse (VIDEO)

Hokejisti New York Rangers so s 4:0 odpravili moštvo San Jose Sharks. Ob debiju je v vratih blestel Antti Raanta.

Objavljeno
20. oktober 2015 08.57
SPO-HKO-HKN-SAN-JOSE-SHARKS-V-NEW-YORK-RANGERS
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

New York - Hokejisti vodilnega moštva pacifiške skupine v ligi NHL San Jose Sharks se v New Yorku na uvodu letošnje sezone ne znajdejo najbolje. V soboto so jim po štirih zmagah prvi letošnji poraz prizadejali New York Islanders, danes pa so za njihovega drugega zaporednega poskrbeli New York Rangers, ki so Kalifornijčane ugnali s 4:0.

Največ zaslug za prvo zmago Rangerjev po treh zaporednih porazih, s katero so skočili na vrh metropolitanske skupine, ima finski novinec v vratih Newyorčanov Antti Raanta, ki je ob debiju za novo moštvo ohranil mrežo nedotaknjeno. 26-letnik je ubranil vseh 22 strelov, ki so jih Morski psi sprožili na njegova vrata, s čimer je vpisal svoj četrti »shutout« na 40. tekmi v ligi NHL.

»V glavi se mi je vrtela le ena misel in to je bila zmaga. Moram pohvaliti tudi našo zelo dobro obrambno linijo,« je dejal Raanta, ki je v New York prišel iz vrst aktualnih prvakov Chicago Blackhawks, čeravno je lansko sezono preživel v vrstah drugoligaškega Rockford Icehogs v podružnični ligi AHL. Po današnji tekmi se lahko pohvali, da je postal šele četrti vratar po Halu Winklerju (1926), Johnu Rossu Roachu (1928) in Marcelu Pailleju (1957) v zgodovini franšize, ki je ob debiju ostal nepremagan.

V napadalni tretjini so se mu za dobre obrambe z zadetki oddolžili Marc Staal (v 11. minuti), Mats Zuccarello (30.), Jesper Fast (44.) in Viktor Stalberg (57.), ki so premagali gostujočega vratarja Martina Jonesa. Slednji je ob štirih prejetih zadetkih zbral še 24 obramb.

Po dobrem začetku sezone San Joseja jim bodo tretji zaporedni poraz v noči na petek skušali zadati Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings, ki lovijo svojo tretjo zaporedno zmago.

Izid:

New York Rangers - San Jose Sharks 4:0