Razingar se bo uradno poslovil 16. julija

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Tomaž Razingar bo 16. julija odigral svojo zadnjo tekmo, ki bo imela dobrodelen značaj.

Objavljeno
29. junij 2016 10.16
Slovenia forward Tomaz Razingar reacts after scoring a goal against Slovakia in the third period of a men's ice hockey game at the 2014 Winter Olympics, Saturday, Feb. 15, 2014, in Sochi, Russia. (AP Photo/Julio Cortez)
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Jesenice - Nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar bo 16. julija na Bledu odigral poslovilno tekmo, ki bo imela tudi dobrodelen značaj. Za ceno vstopnice so simbolično določili devet evrov - številka, ki jo je Razingar nosil na svojem dresu - celoten izkupiček od prodanih vstopnic in dražbe dresov pa bo namenjen Splošni bolnišnici Jesenice.

Za poslovilno tekmo v soboto, 16. julija, lahko ljubitelji hokeja vstopnice kupijo na prodajnih mestih Eventima in v Pizzeriji Briksen na Bledu. Vse podrobnosti bodo predstavili na novinarski konferenci, ki bo v četrtek, 7. julija, ob 16. uri v sejni sobi Ledene dvorane na Bledu.

Prireditev se bo začela po koncu Hokejske akademije Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja ob 17. uri. Začeli jo bodo s tekmo novinarjev, ob 18. uri bo tekma Tomaževih prijateljev, ob 20. uri pa dobrodelni koncert in dražba dresov. Glavni organizator dogodka je HK MK Bled. Tekmo bo neposredno prenašala TV Nova24.

Rekorder po številu nastopov za slovensko hokejsko reprezentanco Tomaž Razingar je odločitev, da končuje kariero sporočil lani septembra na novinarski konferenci, 9. 9. ob 9.09, ki je bila v celoti numerološko v znamenju števila devet. Devetko je nosil tudi na majici.

Razingar sodeloval na 14 svetovnih prvenstvih in OI

Legendarni »Raza« je za rise zbral 212 nastopov in dosegel 81 zadetkov. Igral je na 14 svetovnih prvenstvih in bil kapetan na sedmih. Na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 je bil nosilec slovenske zastave.

Novopečeni 37-letni hokejski upokojenec je igral za Acroni Jesenice, Všetin, Pardubice, Hradec Kralove, Beljak, Ravensburg, Trojo in nazadnje za Duklo Trenčin, preizkusil pa se je tudi v severnoameriških ligah AHL in ECHL. Z Jeseničani je osvojil naslov državnega prvaka v letih 2005, 2006 in 2009. Razingar je takrat pojasnil, da si ne zapira vrat v hokeju, kjer bo morda v prihodnosti še deloval, za zdaj pa se bo nekoliko bolj posvetil družini in zasebnemu življenju, ki je trpelo v letih kariere.

Svetovno prvenstvo na Češkem je bilo zanj zadnje veliko tekmovanje za Slovenijo in zadnje s črko C na prsih. Že takrat je napovedal, da se bo uradno od navijačev poslovil 15. julija na dobrodelni tekmi.