Reprezentant Pem ponovno v Podmežakli

Napadalec slovenske hokejske reprezentance Nik Pem se vrača v svoj matični klub na Jesenice.

Objavljeno
20. julij 2017 21.06
J. M.
J. M.

Jesenice - Državni hokejski prvaki so v svoje vrste zvabili reprezentanta Nika Pema. Otrok Jesenic je sicer zadnjo sezono začel pri Olimpiji, nato pa sredi nje preselil v nemško drugo ligo. Ob vrnitvi v domače okolje je hokejist, ki bo prihodnji mesec dopolnil 22 let, dejal: »Všeč mi je zgodba, ki mi jo je predstavil Gaber Glavič. Všeč mi je, da bo ekipa mlada. Všeč mi je, da se bo tudi individualno veliko delalo na izboljšanju kakovosti posameznikov. Osredotočili se bomo na odpravo pomanjkljivosti in s tem kot ekipa pridobili na moči. Na ta način so možna presenečenja. Na vse skupaj gledam s pozitivnega vidika. Rad igram doma in verjamem, da mi bo sezona na Jesenicah pomagala v nadaljevanju hokejske kariere.«

Veseli se tudi že omenjenega sodelovanja s trenerjem Glavičaem. Meni, da je pot, ki jo je trener začrtal tista prava, ki bo pripomogla k razvoju hokeja na Jesenicah, kjer bodo v ekipo vključili tudi mlade igralce, ki so lani igrali v finalu lige EBYSL za hokejiste do 20. leta starosti.

Pem se na Jesenice vrača po sezoni 2014/15, ko je z ekipo osvojil državni naslov, obe domači lovoriki pa sta tudi cilj jeseniškega moštva v prihajajoči sezoni. Poleg tega Pem meni, da so se Jeseničani sposobni zavihteti tudi v finale alpske lige, še poročajo na spletni strani kluba. Poleg njega imajo sicer z Jesenicami pogodbe sklenjene le še Luka kalan, Žan Jezovšek, Miha Logar in David Planko.