Risi enotni: led je težak, a za vse enak

Gregor Koblar: Na Japonce se bomo pripravili enako kot na Jesenicah, šli bomo na zmago in igrali, kot smo dogovorjeni.

Objavljeno
22. april 2016 20.40
J. P.
J. P.

Katovice - Slovenska hokejska reprezentanca je danes popoldne zadrsala na led dvorane Spodek v Katovicah, osrednjega prizorišča svetovnega prvenstva drugega hokejskega razreda v skupini A. Selektor Nik Zupančič je skupaj s pomočniki preizkusil nekatere podrobnosti, ki bi utegnile jutri, ko rise ob 13. uri čaka otvoritvena tekma z Japonci, priti še kako prav.

Japonska je pred dnevi v prijateljskem obračunu že občutila moč slovenske igre in na Jesenicah prepričljivo izgubila. To pa ne bo veljalo nič na jutrišnji tekmi, na kateri pa bo rahla psihološka prednost vendarle na slovenski strani, pa čeravno je Zupančič na Poljsko popeljal prevetreno, zdesetkano zasedbo brez nekaterih nosilcev igre iz preteklosti.

Igralci danes niso bili pretirano navdušeni nad ledom, ki je, kot pravijo, »težak«, a se zavedajo, da bodo razmere za obe moštvi enake. Japonce bo potrebno nadigrati, se odzvati na njihov način igre, doseči vsaj gol več. Tokratni tekmec za Slovence ni neznanka. Zasedbi sta doslej odigrali 14 medsebojnih dvobojev, prvega že davnega leta 1997 na svetovnem prvenstvu skupine C v Talinu, tedaj so bili naši fantje uspešnejši s 4:1.

»Led ni slab, vseeno pa smo vajeni boljšega z Jesenic in tudi z Madžarske. Toda za oba nasprotnika bo ploskev ista, tako da ne bo izgovorov. Na Japonce se bomo pripravili podobno kot na Jesenicah, takratni razplet zdaj ni več pomemben, šli bomo na zmago in igrali, kot smo dogovorjeni,« je pred začetkom prvenstva odločen Gregor Koblar.

Zadnji trije obračuni, vsi v Podmežakli, so bili prijateljski. Risi so zadeli dvanajstkrat (oziroma po štirikrat na tekmo), Japonci enkrat samkrat, tudi sicer so doslej zmagali zgolj trikrat. Toda nazadnje ravno na uvodni tekmi svetovnega prvenstva v Koreji, ko so slovenski oreh strli z 2:1.