Risi francoski turnir zapečatili z drugim porazom (VIDEO)

Od zdesetkanih izbrancev Karija Savolainena so bili v dvoboju za 2. mesto s 5:3 boljši Belorusi.

Objavljeno
12. november 2017 07.47
J. P.
J. P.

Cergy - Slovenska hokejska reprezentanca je mednarodni turnir v Franciji zaključila z drugim porazom. Od izbrancev selektorja Karija Savolainena so bili v dvoboju za končno drugo mesto s 5:3 (2:1, 1:1, 2:1) boljši še Belorusi, za najboljšega igralca med risi so izbrali branilca Aleša Kranjca. Slovenska vrsta je nastopila močno zdesetkana, zaradi dogovora s klubi so manjkali člani udarnega napada Rok Tičar, Žiga Jeglič in Robert Sabolič ter branilec Blaž Gregorc, zraven ni bilo niti poškodovanih Roberta Kristana in Nika Pema ter obolelega Žige Pavlina.

Risi so vso tekmo lovili nasprotnika, prva dva zadetka pa dosegli ob številčni premoči. V osmi minuti je kapetan Jan Urbas mojstrsko izkoristil podajo Sabahudina Kovačeviča za izenačenje na 1:1, sredi drugega dela pa je prav branilec Kovačevič z uspešnim strelom z modre črte znižal na 2:3. Slovenski trud se je obrestoval v 54. minuti, ko je Aleš Mušič bliskovito vdrsal pred beloruska vrata, odbitek pa je v mrežo pospravil Anže Kuralt. Ob zaključnem pritisku naših fantov so Belorusi našli luknjo v obrambi in zadeli, zmago pa potrdili z golom v prazno mrežo štiri sekunde pred koncem dvoboja.

»To je bila tretja tekma v treh dneh. Žal se ni končala zmago, a bila je hitra in zanimiva. Pozitivna plat tega poraza je, da smo se po zaostanku vrnili v igro, so pa ritem prekinjale številne izključitve. Rezultat ni takšen, kot bi si ga želeli, turnirja je konec, zdaj pa nazaj v klube,« je ocenil strelec prvega zadetka Urbas. Slovenija je po uvodni zmagi v podaljšku nad gostiteljico Francijo (3:2) zasedla tretje mesto na turnirju.