Risi grizli tudi v Zagrebu

Gašper Krošelj izrinil iz vrat ostro konkurenco.

Objavljeno
16. september 2015 08.51
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Zagreb – Resda hokejske tekme že več let zapored v Zagrebu privabljajo pozornost občinstva tudi iz slovenske soseščine, vseeno pa si je pri nas najbrž le malokdo med poznavalci hitre igre na ledu mislil, da bo na eni tekmi izjemno cenjene KHL, tokrat med Slovanom in Medveščakom, spremljal tri reprezentančne rise v tako vidnih vlogah.

O tem, da sta napadalca Žiga Jeglič in Rok Tičar med udarnimi aduti bratislavskega moštva, so se mnogi prepričali že v prejšnji sezoni, zdaj pa najlepše trenutke svoje dosedanje športne poti doživlja še Gašper Krošelj, 28-letni vratar Medveščaka. V Zagrebu je nekoč že branil v EBEL, se preizkušal z Jeseničani, pozneje tudi na Švedskem in Norveškem, pravzaprav so si ga slovenski hokejski navijači ohranili nazadnje v lepem spominu, ko je na majskem svetovnem prvenstvu na Češkem prispeval viden delež k edini zmagi risov v Ostravi – proti Dancem z 1:0.

»Seveda sem vesel ponujene priložnosti v tako uglednem tekmovanju, kot je KHL. Že poletne priprave so zahtevale veliko garanja, posebej se moraš truditi v družbi severnoameriških internih tekmecev,« je omenil Krošelj ter dodal tudi besede hvaležnosti Blejcu Klemnu Mohoriču, trenerju vratarjev pri zagrebškem moštvu: »Nekoč sva delala skupaj že na Jesenicah, zdaj izjemno dobro sodelujeva tudi v Zagrebu.« Slovenski reprezentant je zbral nekaj tekem zapored v modrem dresu z medvedom na prsih, navzlic porazu proti Slovanu, z 2:3 v podaljšku, in slabem začetku, ko je bil že v prvih petih minutah dvakrat premagan, je prejel visoke ocene za prikazano predstavo. »Hokej je pač takšna igra, v kateri lahko zaostanek gola ali dveh že v hipu izničiš. Seveda pa moram čestitati Žigi Jegliču za strel, ki ga nisem mogel ustaviti,« se je spomnil in omenil, da se je prav razveselil gostovanja dveh reprezentančnih kolegov, s katerima si je v dopoldanskem času pred tekmo privoščil sprehod po silno živahnem zagrebškem mestnem središču.

Omenjeni strelec in sodeč po vzklikih skupine glasnih navijačev iz Bratislave njihov ljubljenec je bil seveda zadovoljen ob razpletu, dasiravno se je Slovanu ob hitrem vodstvu z 2:0 nasmihala zmaga po rednem delu. »Vedno je lepo igrati pred številnimi gledalci v Zagrebu, zame in Roka pa še posebej,« se je Jeglič seveda spomnil tudi številnih znanih obrazov iz domovine na Sloveniji najbližjem prizorišču tekem odprtega ruskega prvenstva. V napadu sta omenjena reprezentančna soigralca izjemno uigrana, le da ju je tokrat zaradi kazni igre hitro zapustil Andrej Štastny, nakar se jima je v napadu večkrat pridružil najbolj cenjeni Slovanov hokejist Ladislav Nagy, nekoč soigralec Anžeta Kopitarja v Los Angelesu.

Kajpak je bil ob novih točkah za lepo 4. mesto v zahodni konferenci KHL zadovoljen tudi Tičar, ki je uvodne tri tekme sezone zaradi trebušne viroze izpustil. »Takrat sem izgubil nekaj moči in kilogramov, a sem se nato hitro vrnil k tekmovalnemu ritmu. Dobro je bilo skleniti niz gostovanj s to zmago v Zagrebu, zdaj se moramo lotiti lova na točke tudi v domači dvorani,« pravi 26-letni hokejist, prepričan o kakovosti prenovljenega bratislavskega moštva, brez pripomb tudi glede uglednega češkega strokovnjaka Miloša Řihe, od poletja novega Slovanovega trenerja. »Ne govori veliko, sistem igre je moštvo sprejelo. Seveda pa nas mora kdaj tudi glasneje opozoriti na napake, a ni nikakršnega preplaha,« se je nasmehnil Tičar in oddrvel v avtobus. Že jutri ga s soigralci v Bratislavi čaka velik izziv, branilci lovorike KHL iz St. Peterburga.