Risi proti Američanom brez Saboliča

Zaradi nevarnega naleta na tekmi proti Norveški si je kazen prislužil slovenski hokejski reprezentant Robert Sabolič

Objavljeno
09. maj 2015 17.37
Robert Sabolič na treningu hokejske reprezentance v Ljubljani, 17. aprila 2015
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ostrava - Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Češkem že tako v škripcih in brez osvojene točke, še toliko težje ji bo v jutrišnjem dvoboju z ZDA, ko bo igrala tudi brez napadalca Roberta Saboliča.

Jeseničana je disciplinska komisija kaznovala po včerajšnji tekmi z Norveško, in sicer zaradi nevarnega naleta na Daniela Sorvika, ki so mu morali nuditi zdravniško pomoč, a se je pozneje vrnil na led. Podobno kazen je na prvenstvu že dobil tudi Boštjan Goličič, ki je manjkal včeraj proti vikingom.

Slovenska reprezentanca si je sicer s petkovim porazom močno otežila položaj v boju za obstanek. Teoretično ima na voljo še šest točk, bolj realno pa tri v tekmi z Dansko. A za obstanek bodo morali Slovenci imeti tudi nekaj sreče na drugih tekmah, če želijo na zadnji še odločati o obstanku.

Potem ko so v petkovi večerni tekmi Danci po zagrizenem boju izgubili z Američani, se je izpolnil prvi od treh pogojev, da je Slovenija še v igri za obstanek. Na drugega bodo Slovenci upali danes na večerni tekmi med Norveško in Dansko. Prva je zdaj izpadla iz kombinacij za obstanek in ima možnost celo za četrtfinale, druga pa je ostala edina slovenska tekmica v boju za obstanek. Norvežani lahko, potem ko so najprej potopili Slovenijo, zdaj pomagajo: če bodo zmagali ali pa prišli vsaj do podaljška, bodo Danci ostali v dosegu Slovenije, ki pa bo morala v ponedeljek seveda dobiti medsebojno tekmo. Če pa danes zmagajo Danci, bodo Slovenci v še za stopnjo težjem položaju, saj bodo morali za obstanek premagati tako ZDA kot Dansko. Vse prejšnje kombinacije so namreč veljale tudi ob porazu Slovenije s favoriziranimi Američani.

Slovenski hokejisti imajo danes prost dan, popoldne v reprezentanci načrtujejo druženje igralcev z navijači v slovenski hiši v Ostravi. Nekaj skrbi povzroča poškodba Jana Muršaka, ki ga je plošček močno udaril v stopalo, a prvi pregledi so pokazali, da ni nič zlomljenega.