Risi turnir v Innsbrucku odprli s prepričljivo zmago

Slovenska hokejska reprezentanca je na prijateljskem turnirju premagala gostitelje Avstrijce s kar 6:2.

Objavljeno
11. februar 2016 23.05
Hokej
Š. Ro.
Š. Ro.

Innsbruck - Slovenska hokejska reprezentanca je odlično odprla prijateljski turnir evropskega izziva v Innsbrucku in za začetek prepričljivo premagala gostitelje Avstrijce s 6:2 (2:0, 4:1, 0:1). Tako so varovanci selektorja Nika Zupančiča že prestopili pomembno pripravljalno stopnico pred svetovnim prvenstvom divizije I v Katovicah, kjer bo sledila repriza današnjega obračuna.

Čeprav so slovenski tabor zadnje dni nekoliko skrbele poškodbe, brez nastopa sta ostala Blaž Gregorc in Jan Urbas, poleg tega pa sta se moštvu pozno priključila Rok Tičar in Žiga Jeglič, so risi takoj pokazali zobe in dodobra napolnili avstrijsko mrežo. Dobro so delovale kombinacije, ki jih je predvidel Zupančič, zato je hitro prišlo tudi vodstvo.

Slovenci so domačo obrambo z vratarjem Davidom Kickertom predrli po desetih minutah. Za 0:1 je poskrbel slovenski prvi napad Tičar-Jeglič-Robert Sabolič, z natančnim strelom je delo končal slednji. Hitro je padel še en gol, saj so Avstrijci pred slovenskim golom izgubili plošček, v protinapadu pa so se nato znašli kar trije tekmeci in Ken Ograjenšek je zadel brez težav (0:2).

V drugi tretjini je še naprej svoje delo dobro opravljal vratar Matija Pintarič, ki je ubranil strel Nikolasa Petrika v 21. minuti. Takoj za tem so Slovenci vodstvo še povišali, še eno napako domačih je kaznoval Ograjenšek. V 24. minuti je Gregor Koblar kar iz svoje obrambne tretjine s slalomom ukanil Avstrijce in poslal četrti plošček za hrbet Kickerta. Že s 5:0 so na polovici tekme vodili risi, potem ko je branilec Klemen Pretnar v slogu izkušenega napadalca zabil nov lep gol za Slovenijo.

Gostitelji so poskusili z menjavo vratarja, namesto Kickerta je med vratnici stopil David Madlener, in tudi znižali zaostanek. Slovenci so se ubranili z igralcem manj, tik po prestani kazni Luke Vidmarja pa le prejeli zadetek. Toda na drugi odmor so odšli s +4, ko je Nik Pem spretno pospravil odbitek v mrežo domačih. V zadnjem delu so Slovenci, tudi zaradi več izključitev, nekoliko popustili v napadu, še vedno pa z dovolj trdno obrambo skrbeli, da domači niso mogli misliti na preobrat. Dosegli so sicer še en gol, edinega na tekmi z igralcem več, a so s tem le nekoliko kozmetično popravili vtis.

Rise jutri čaka obračun s Francijo, tekma se bo začela ob 16.30.