Risi v Innsbruck tudi brez Urbasa

Slovenska hokejska reprezentanca je na mednarodni turnir v Innsbruck odpotovala brez obolelega napadalca Jana Urbasa.

Objavljeno
10. februar 2016 10.21
Hokej
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Slovenska hokejska reprezentanca je pred današnjim odhodom na mednarodni turnir v Innsbruck ostala brez obolelega napadalca Jana Urbasa, ki ga bo med risi zamenjal Olimpijin Gregor Koblar.

Slovenski selektor Nik Zupančič je imel v preteklih dneh kar nekaj dela, saj je ostal brez štirih vpoklicanih igralcev. Svojo udeležbo so odpovedali Gašper Krošelj, Blaž Gregorc, Kristijan Čepon in nazadnje Jan Urbas, namesto njih pa so se reprezentanci pridružili Matija Pintarič, Miha Logar, Maks Selan in Gregor Koblar.

»Igralci, ki sem jih poklical, niso samo za krpanje lukenj. Imel sem v načrtu preizkusiti igralce, ki jih v prejšnjem zboru nisem. Žal so spet poškodbe, bolezni, poklical sem Selana in Koblarja, ki sta se vedno odzvala in sta dovolj kakovostna, da bosta turnir odigrala na pravi ravni. Tu se je morda teh stvari nabralo malo več več kot običajno. S pripravami sem kar zadovoljen, pogovorili smo se tudi z igralci, ki jih na prejšnjem turnirju ni bilo. Bili so zelo prizadevni na treningih,« je pojasnil selektor Zupančič.

Slovenci bodo med četrtkom in soboto odigrali tri tekme. Uvodna bo 11. februarja proti Avstrijcem, dan kasneje bodo igrali s Francozi, v soboto ša še s Slovaki.

Sodelovanje HZS in Slovenskih železnic

Slovenska reprezentanca se je v Innsbruck tokrat odpravila z vlakom. Kot je povedal predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec, naj bi Slovenske železnice v prihodnosti poskrbele tudi za prevoze mlajših selekcij, morda pa tudi na tekmovanjih v regiji na klubski ravni, s čimer bi po eni strani dosegli bolj ekološki pristop, po drugi pa bi zvezo tudi finančno razbremenili:

»Ideja je bila, da bi železnice lahko pomagale na ta način, ne v denarju, ampak s prevozi. Na kongresu IIHF pa so predstavili še skrb za okolje, zveza takšne projekte seveda podpira. Je pa zanimiv podatek, da je onesnaženje na poti z vlakom res najmanjše, z avtobusom je sedemkrat večje, z letalom pa dvajsetkrat večje na enega potnika. To je tudi majhen delček k temu, da ljudje prepoznajo, da je vožnja z vlakom udobna, okolju prijazna in dobiš tudi kakšno novo idejo.«

Sestava slovenske reprezentance

Vratarji: Robert Kristan (Chomutov), Luka Gračnar (Salzburg), Matija Pintarič (Dijon);

Branilci: Aleš Kranjc, Sabahudin Kovačević (oba Gradec), Andrej Tavželj, Maks Selan, Miha Logar (vsi Telemach Olimpija), Luka Vidmar (Stjernen), Jakob Milovanovič (Grenoble), Klemen Pretnar (Dunaj);

Napadalci: Rok Tičar, Žiga Jeglič (oba Slovan Bratislava), Robert Sabolič (Sparta Praga), Žiga Pance, Miha Verlič (VSV Beljak), Jan Muršak (CSKA Moskva), Ken Ograjenšek (Epinal), Andrej Hebar (Grenoble), Gregor Koblar, Aleš Mušič, Nik Pem, Žiga Pešut (vsi Telemach Olimpija).