Risi z močno postavo v Innsbruck

Selektor slovenske reprezentance Nik Zupančič je določil igralce, ki bodo med 11. in 13. februarjem nastopali na turnirju v Innsbrucku.

Objavljeno
01. februar 2016 18.07
Posodobljeno
01. februar 2016 18.07
ace/hokej
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič je razkril seznam igralcev, s katerimi bo odpotoval na zadnji turnir v sezoni pred aprilskim svetovnim prvenstvom.

Zupančič je na seznam uvrstil 23 igralcev, med njimi so tudi vsi štirje hokejisti, ki tekmujejo v močnem ruskem prvenstvu KHL - Jan Muršak (CSKA), Rok Tičar in Žiga Jeglič (oba Slovan Bratislava) ter Gašper Krošelj (Medveščak).

Risi se bodo zbrali 8. februarja na Bledu, kjer bodo opravili dvodnevne priprave, nato pa odpotovali v Innsbruck, kjer bodo med 11. in 13. februarjem igrali proti Avstrijcem, Slovakom in Francozom.

»Menim, da je stanje, kar zadeva napad, zadovoljivo. Še posebej je dobro, da pridejo vsi igralci iz KHL, še zlasti Jan Muršak. Bile so sicer nekatere prošnje, da bi ti igralci izpustili tudi ta reprezentančni zbor, ampak smo se uspeli dogovoriti s klubi, saj gre za zadnjo priložnost pred aprilskimi pripravami. Pri tem ne gre toliko za sam rezultat, ampak za ustvarjanje ekipnega duha ter prevzemanje posameznih nalog v ekipi, tako da bi na zbor pred svetovnim prvenstvom prišli v tem pogledu pripravljeni. V obrambi imamo nekoliko težav, saj štirje branilci igrajo v drugi češki ligi, ki v tem času nima premora. Seveda bi bilo dobro, če bi jih lahko uporabili, so pa tako priložnost dobili nekateri mlajši igralci,« je za Hokejsko zvezo Slovenije povedal Zupančič.

Slovenski selektor je o nasprotnikih v Innsbrucku povedal: »Avstrijska ekipa nam je že precej poznana. Francosko reprezentanco sem si ogledal na decemberskem turnirju v Luzernu, ki smo ga mi izpustili, tako da sem izvedel nekaj tudi o njih. Od Slovaške pričakujem, da bodo prišli z relativno mlado ekipo, saj se istočasno udeležujejo drugega močnega turnirja. Vsekakor pa pričakujem dobre in težke tekme, kar nam bo zagotovo prav prišlo za same priprave na svetovno prvenstvo.«

Reprezentančni seznam

Vratarji: Robert Kristan (Chomutov, Češ), Luka Gračnar (Salzburg, EBEL), Gašper Krošelj (Medveščak, KHL);

Branilci: Aleš Kranjc, Sabahudin Kovačevič (oba Graz 99ers, EBEL), Andrej Tavželj, Kristjan Čepon (oba Olimpija), Blaž Gregorc (Pardubice, Češ), Luka Vidmar (Stjernen, Nor), Jakob Milovanovič (Grenoble, Fra), Klemen Pretnar (Vienna, EBEL);

Napadalci: Rok Tičar, Žiga Jeglič (oba Slovan, KHL), Robert Sabolič (Sparta, Češ), Žiga Pance, Miha Verlič (oba VSV, EBEL), Jan Muršak (CSKA), Jan Urbas (Västerås, Šve), Ken Ograjenšek (Epinal, Fra), Andrej Hebar (Grenoble, Fra), Aleš Mušič, Nik Pem, Žiga Pešut (vsi Olimpija).