Risi zdaj odločno v boj za tri zmage

V slovenskem hokejskem taboru brez sprememb v postavi za tekmo z Madžarsko, ki se bo začela ob 5.30.

Objavljeno
22. april 2014 01.16
BLED 29.03. 2012 trening hokejske reprezentance. Matjazz Kopitar. Foto: ALESS CCERNIVEC/Delo
S. U., šport
S. U., šport
Seul – Četudi prvenstev različnih kakovostnih razredov ni mogoče med seboj primerjati, so se po uvodnem porazu z Japonsko vračali spomini k slabem štartu pred enim letom na Švedskem. Selektor Matjaž Kopitar je s sodelavci vnovič pred zahtevno nalogo zasuka igre slovenskega moštva.

Delni premik je sledil včeraj in zagotovo je na koncu najbolj pomembno, da so risi s tremi točkami za zmago proti domači vrsti vendarle ostali v boju za prvi dve mesti, ki vodita na SP najvišjega razreda v prihodnjem letu. Mirnega spanca in povsem spokojnega pričakovanja nadaljevanja prvenstva v Seulu pa ni za nikogar v ambicioznem taboru slovenske hokejske reprezentance.

»Nedvomno so bile posledice uvodnega poraza vidne tudi na naši naslednji tekmi. A zgodijo se ti tudi takšne tekme, kot je bila naša prva proti Japoncem, ko se je tekmecem plošček dvakrat lepo odbil in so tako dosegli oba gola, nam pa se je odbijal povsod okrog vrat, le s palic v mrežo nikakor ni šlo,« se je spomnil selektor, ki četrto sezono zapored opravlja vlogo glavnega na slovenski klopi, drugič vodi moštvo na prvenstvu drugega kakovostnega razreda, a po evforiji pred dvema letoma v Stožicah zdaj skupaj s svojimi risi lovi elitni razred na tujem. Sploh pa Slovenija prvič po petih letih igra v skupini B v gosteh, tokrat sploh prvič na prvenstvu v Aziji. Nad ledom je bilo v prvih dveh dneh obilo pripomb, tudi Kopitar je omenil razmere na meji regularnosti: »Storili pa bomo vse, da bi v naslednjih treh tekmah zmagali in se vrnili med najboljše.«

Med plusi včerajšnje tekme je seveda podčrtal Gračnarjev brezhiben nastop v vratih. Adut iz Salzburga je zamenjal Andreja Hočevarja, s stoodstotnim učinkom obramb pri 32 korejskih strelih je včeraj prejel nagrado za najboljšega na ledu, po svoji premieri v Seulu pa je poudaril: »Ni bilo lahko streti zelo čvrstih gostiteljev. Predvsem ko smo se branili z igralcem ali dvema manj in tako vložili zelo veliko moči. Zato bomo v nadaljevanju turnirja morali igrati bolj disciplinirano.« Revolucionarnih sprememb pred jutrišnjo tekmo z Madžarsko pri slovenski postavi sicer ne gre pričakovati, jasno pa je, da bodo morali navzoči spet ohranjati zbranost. Le tako bo mogoče zakrpati vrzeli ob odsotnosti nekaterih udarnih adutov zadnjih let.