Roy in Tavželj junaka sladke zmage zmajev

Hokejisti Telemacha Olimpije so drugi del EBEL začeli z zmago, v Tivoliju so v podaljšku z 2:1 odpravili VSV.

Objavljeno
22. januar 2016 23.15
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski podprvaki, hokejisti Telemacha Olimpije, so drugi del sezone razširjenega avstrijskega prvenstva (EBEL) začeli zmagovito. Pod Rožnikom so namreč v dvoboju »spodnjega doma« v podaljšku z 2:1 odpravili VSV in se tako v petem medsebojnem obračunu v sezoni drugič dokopali do uspeha. Beljačani so sicer iz prvega dela pripeljali največje število točk, šest, Ljubljančani nobene.

Sprva ni nič dišalo po takšnem razpletu. Gostje, pri katerih si kruh služijo tudi trije slovenski napadalci (Žiga Pance, Miha Verlič in Adis Alagič), so bili agilnejši na ploskvi, premoč pa kronali že v šesti minuti, ko je Olivierja Roya na hrbet spravil Mark Santorelli. Vendar pa se četa Fabiana Dahlema ni vdala, temveč je v 34. minuti izenačila prek Andreja Tavžlja. To je predramilo varovance Grega Holsta, da so v zadnji tretjini z vsemi topovi (razmerje strelov kar 24:7) jurišali proti domačim vratom, ki pa jih je zaklenil odlični Roy, ki je v celotnem obračunu zbral kar 50 obramb.

Prav on je bil najzaslužnejši za podaljšek, v njem pa so zmaji zmagovalca odločili že po 79 sekundah igre, mož odločitve je bil s svojim drugim zadetkom na tekmi branilec Tavželj. Zdaj Olimpijo v nedeljo (17.30) čaka še en tivolski dvoboj s Sapo, ki je danes prav tako zmagala v podaljšku, s 3:2 je odpravila moštvo iz Gradca.

Telemach Olimpija : VSV 2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Dvorana Tivoli, gledalcev 700, sodniki Gebei, Kincses (glavna), Nemeth (vsi Madžarska), Raković (Slovenija).

Strelca: 0:1 - Santorelli (Hunter, McBride, 6.), 1:1 - Tavželj (Pešut, Mušič, 34.), 2:1 - Tavželj (Nagtzaam, 62.).

Kazenske minute: Telemach Olimpija 10, VSV Beljak 8.

Telemach Olimpija: Roy, Trelc; Tavželj, Logar, Pešut, Mušič, Koblar; Selan, Čepon, Nagtzaam, Pem, Koren; Groznik, Batič, Hadžič, Hočevar, Uduč; Sitar, Kraigher, Sotlar.