Roy odslej v vratih Beljaka

Kanadski vratar Olivier Roy je po pričakovanjih zapustil Olimpijo in podpisal enoletno pogodbo z beljaškim VSV-jem.

Objavljeno
15. april 2016 00.10
Roy Oliver na tekmi lige EBEL med Telemach Olimpijo - Orli Znojmo. Ljubljana, 13. november, 2015.[hokej,šport,liga EBEL,Telemach Olimpija,Orli Znojmo,Roy Oliver]
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Telemach Olimpija je po koncu državnega prvenstva po pričakovanjih ostala brez odličnega kanadskega vratarja Olivierja Roya. Ta se je zaradi slabega gmotnega položaja ljubljanskega kluba odločil za selitev k beljaškemu VSV-ju, s katerim je podpisal enoletno pogodbo.

Olivier Roy je v tej sezoni izstopal pri Olimpiji in jo v prvenstvu EBEL pogosto reševal in rešil pred še hujšimi porazi, v državnem prvenstvu pa ji je z pomagal do naslova prvaka.

Kanadski vratar bo pri Beljačanih zamenjal nekdanjega vratarja Olimpije Jean-Philippa Lamoureuxa, ki si na Švedskem išče nove delodajalce, za VSV pa igrajo tudi trije Slovenci, Žiga Pance, Miha Verlič in Adis Alagić.

»Roy je odličen vratar, je zelo spreten in dobro treniran. Zna igrati pod pritiskom, v slovenski ligi v finalu na treh tekmah ni prejel gola. Poleg tega pa pozna našo ligo. Ima hkrati izkušnje in mladost, za naše moštvo bo pomenil veliko okrepitev,« je svojega novega varovanca hvalil trener vratarjev Markus Kerschbaumer.