Olimpija slavila na Madžarskem

Hokejisti Tilie Olimpije so na petem srečanju četrtfinala lige EBEL premagali Sapo (1:2) in v zmagah vodijo s 3:2.

Objavljeno
28. februar 2012 17.10
Posodobljeno
28. februar 2012 18.00
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Moštvo Tilie Olimpije je na tretjem četrtfinalnem srečanju lige EBEL pri Sapi doseglo pomembno zmago v boju za polfinale (1:2) in bodo imeli v četrtek prvo priložnost, da serijo tudi dobijo.

Ljubljansko moštvo je današnjo zmago drago plačalo, saj se je poškodoval še šesti igralec, vratar Jean Philipp Lamoureux. Ta je po naletu gostujočega igralca v zaključku druge tretjine obležal na ledu, tako da ga je moral nadomestiti mladi Matic Boh. Po prvih informacijah si je Američan v vrstah Olimpije natrgal kolenske vezi, kar je nova težava za Hannuja Järvenpo, ki že danes ni mogel računati na Mateja Hočevarja, Anžeta Ropreta, Žigo Panceta, Petra Šachal in Scotta Hothama.

Uspešni v prvi tretjini

Hokejisti Olimpije so uresničili želje Boštjana Goličiča in v prvi tretjini zaigrali dobro. Povedli so že v 7. minuti, ko je zadel Taylor, obenem pa še dvakrat uspešno ubranili poskuse Sape z igralcem več. To je bila dobra napoved za nadaljevanje srečanja, saj so se Ljubljančani na prvih gostovanjih pri Madžarih - obe so visoko izgubili - že v uvodni tretjini znašli v visokem zaostanku, ki je bil na koncu tudi usoden.

Gostujoči igralci so tudi v drugih dvajsetih minutah igrali zelo čvrstvo,v želji po zmagi pa so bili tudi pregrobi. Tako so imeli po izključitvi Cola in Verlina kar dva igralca manj, vendar se je znova izkazala obramba zeleno-belih, ki je vlivali upanje na pozitiven rezultat.

Poškodba Lamoreuxa

V zaključnih minutah druge tretjine, ko je Olimpija uspešno nadzorovala potek srečanja, je prišlo do nove poškodbe v vrstah ljubljanskega moštva. Po trku z nasprotnim igralcem jo je skupil razpoloženi vratar Jean Philipp Lamoureux, ki zaradi poškodbe kolena ni mogel nadaljevati, tako da ga je nadomestil mladi Matic Boh. V drugih dvajsetih minutah moštvi nista dosegli zadetka, tako da je ostalo pri minimalnem vodstvu gostov (0:1).

Pance podvojil vodstvo

Prvih deset minut zadnje tretjine je minilo v znamenju izenačene igre, pri čemer so si najlepšo priložnost pripravili Ljubljančani. V 45. minuti sta lepo akcijo izvedla Taylor in Hughes, vendar je bil strel slednjega premalo natančen. Le šest minut kasneje pa je bilo vse drugače, potem ko je obetaven protinapad v zadetek pretvoril Erik Pance in svojemu moštvu priboril občutnejšo prednost (2:0).

Mladi vratar Olimpije Matic Boh je napade domačih hokejistov uspešno ustavljal vse do 57. minute, ko je zadel Ryan in poskrbel za napeto končnico. V tej igralci Sape poskušali tudi brez vratarja, vendar je ostalo pri težko priigrani zmagi Olimpije (2:1).

Izidi, četrtfinale, pete tekme:

Black Wings Linz - Vienna Capitals 3:6 (1:1, 1:3, 1:2)
(Linz vodi s 3:2 v zmagah)

Sapa Fehervar - Tilia Olimpija 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
(Olimpija vodi s 3:2 v zmagah)

Red Bull Salzburg - KAC Celovec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
(Celovec vodi s 3:2 v zmagah)