Kopitar sezono na ledu začel v družbi najmlajših

Na Jesenicah se je včeraj končal prvi kamp Anžeta Kopitarja, od zvezdnika NHL se je učilo 48 otrok.

Objavljeno
08. avgust 2015 21.05
Hokejski kamp Anžeta Kopitarja na Jesenicah 08.avgusta 2015 [Anže Kopitar,hokej,kampi]
Špela Robnik, šport
Špela Robnik, šport
Jesenice – Poln led samih enajstic. Tako je bilo v Podmežakli ves prejšnji teden, mladi in nadebudni hokejisti so z logotipom AK11 na hrbtih zagrizeno udarjali po ploščkih. Še posebno so se trudili, ko je v njihovo družbo prišel veliki idol. Anže Kopitar z njimi ni bil ves čas, priprave za novo sezono so vendarle na prvem mestu.

Vseeno pa je bil njegov prvi hokejski kamp za otroke zanj velika sprostitev in popestritev v napornem obdobju telesnih priprav, ki se bo počasi že selilo v blejsko ledno dvorano. Tako so mu prav otroci pomagali, da bo prehod na drsalke lažji. »Zelo lepo je priti med otroke in videti njihove nasmeške. Prijetno je in zabavno. Poleg tega mi prav pride kakšna ura dela na ledu kar v trenirki. Tako se bodo noge bolje privadile na led, da ne bo ob prvih drsalnih treningih vse bolelo,« se je nadejal Kopitar, ki je letos nekoliko prej končal sezono, a vseeno je čas hitro minil. Dobro se je spočil, si vzel čas za počitnice, a vse od 1. junija že treniral na suhem. »Res je letos pripravljalno obdobje nekoliko daljše, toda svetovno prvenstvo je poletje precej skrajšalo, poleg tega sem se tudi pozno vrnil domov in se nato hitro začel spet pripravljati. Vsekakor pa je bilo kar dobrodošlo, da sem imel nekaj več časa kot v prejšnjih letih,« je še dejal novopečeni očka, ki se je tako lahko dobro naužil tudi družinskih trenutkov s prvorojenko Nežo.

Otroci pa so torej bili prvič njegova družba tudi na ledu. Organizacijo kampa je sicer prepustil svojemu pomočniku Luki Dolarju, trenersko delo je vodil Aleš Burnik. A jih je Hrušičan prišel vsak dan pozdravit, včeraj pa ob zaključku z njimi preživel na ledu še nekaj več časa. Je morda med njimi že odkril kakšnega novega talenta? »Moja trenerska žilica še ni tako razvita, da bi to opazil. A mislim, da je najpomembneje to, da so se imeli fantje lepo, da so uživali in spoznali kakšnega novega prijatelja. Nismo pretiravali s treningi na ledu, bolj pomembno je bilo druženje, popoldne smo jih peljali naokrog, v Planico, adrenalinski park,« je o aktivnostih povedal Kopitar. Seveda si želi, da bi kamp postal tradicionalen. Ker so razpoložljiva mesta napolnili v dveh dneh, se za to najbrž ni bati. So se pa letos projekta še lotili nekoliko previdno in pod svoje okrilje vzeli 48 otrok, starih od 8 do 13 let. »Želimo ustvariti zgodbo, ki bi trajala nekaj časa. Prvič je najtežje, potem pa vidiš, kako stvari potekajo. V prihodnjih letih bo zato morda lahko še kakšen igralec več,« je obljubil član moštva Los Angeles Kings, Dolar pa je tudi povedal, da bodo že prihodnje leto verjetno odprli tudi prijave za mlade hokejiste iz tujine.

Zvezdnik lige NHL, ki se čez lužo vrača na začetku septembra, je seveda velik magnet. Otroci so ga zato gledali z velikimi očmi, preden so se sprostili in ga seveda zasuli z vprašanji. »Zelo jih je zanimala moja oprema, želeli so vedeti, kakšne palice in drsalke uporabljam, pa tudi, kateri so najtežji nasprotniki, kateremu vratarju je najtežje zabiti gol in podobno,« je še dejal eden ključnih članov moštva Los Angeles Kings, ki bi si nekoč seveda tudi sam želel podobne izkušnje. »Jaz te priložnosti nisem imel, bil sem že zelo vesel, če me je oče vzel s seboj in sem na Jesenicah in na Bledu z ekipo lahko malo treniral, to je bilo zame nekaj najboljšega. Upam, da je bil ta tabor za fante koristen, da so kaj odnesli in se bo kdo od njih prihodnje leto še vrnil.«