Skupščina HK Acroni Jesenice neslavno propadla

Predsednik hokejskega kluba Acroni Jesenice Slavko Kanalec je danes predčasno prekinil sejo občnega zbora.

Objavljeno
03. maj 2012 15.27
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Jesenice - Občni zbor hokejskega kluba Acroni Jesenice se je danes končal brez odločitev, saj je predsednik kluba v odstopu Slavko Kanalec sejo prekinil. Nekateri člani upravnega odbora kluba s Slavkom Kanalcem na čelu so pri glasovanju želeli s pooblastili glasovati tudi v imenu nekaterih članov, ki jih na občnem zboru ni bilo.

Po opozorilu Božene Ronner, predsednice nadzornega odbora kluba, da pravila kluba glasovanja s pooblastili ne opredeljujejo, je Kanalec sejo preknili. Kdaj se bo prekinjena seja nadaljevala oziroma ali bo sklican nov občni zbor, za zdaj ni znano. Agonija hokejskega kluba iz Podmežakle se torej nadaljuje.

Pri jeseniškem klubu so že podali izjavo za javnost.

»Današnji občni zbor hokejskega kluba Acroni Jesenice, na dnevnem redu so bile med drugim tudi volitve in finančna poročila, ni bil uspešen. Zaradi nesklepčnosti so ga namreč prekinili že po 20 minutah in nato prestavili za nedoločen čas. Za danes so v klubu sklicali sejo občnega zbora HK Acroni Jesenice. Že pred začetkom v mali sejni dvorani občine Jesenice je prišlo do manjšega incidenta; vodstvo kluba se je sprva odločilo, da imajo na sejo vstop le člani kluba in novinarji, ki so bili v sezoni 2011/2012 akreditirani za domače tekme Acroni Jesenic, kar je pri nekaterih prisotnih sprožilo burne reakcije.

Člani upravnega odbora so nato vendarle dovolili vstop v sejno dvorano vsem, ki so se je želeli udeležiti. Seja se je začela z nagovorom predsednika v odstopu Slavka Kanalca, ki je naznanil, da je na zboru prisotnih 22 od 41 članov kluba, kar naj bi bilo dovolj za sklepčnost. Zataknilo pa se je še pred sprejetjem dnevnega reda. Ob glasovanju za potrditev delavnega predsedstva je namreč član UO Iztok Klančnik uporabil glasove devetih članov kluba, ki so podpisali le pooblastila. Ker teh članov na seji ni bilo, sta predsednica nadzornega odbora kluba Božena Ronner in častni član kluba Nebojša Stojakovič predlagala prekinitev seje zaradi nesklepčnosti. Kanalec je nato odločil, da je seja prekinjena in da bo nov občni zbor sklican v najkrajšem možnem času.«