HZS potrdila finančni načrt

Na današnji izredni seji Hokejske zveze Slovenije je 19 (od 27) prisotnih članov potrdilo finančni načrt za leto 2016.

Objavljeno
22. oktober 2015 18.53
Okrogla miza o prihodnostih in izzivih slovenskega finančnega trga v okviru sejma za kreiranje financ Kapital 2013 v Ljubljani, 24. aprila 2013
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA
Ljubljana - Na Hokejski zvezi Slovenije so na današnji 39. izredni skupščini obravnavali finančni načrt za leto 2016 in ga nazadnje tudi potrdili. Zaenkrat je govora le o formalnem načrtu, podrobnejši pa bo znan v prvi polovici naslednjega leta.

Na skupščini je sodelovalo 19 od 27 članov s pravico glasovanja, ki so, kot je pojasnil predsednik Matjaž Rakovec, morali takšen načrt sprejeti zaradi prejemanja državnih sredstev s strani Ministrstva za šolstvo in šport, Fundacije za šport in Olimpijskega komiteja Slovenije. Načrt so po krajši razpravi sprejeli, za je glasovalo 17 prisotnih, dva sta se vzdržala.

Rakovec je poudaril, da bo dokončni načrt sicer sprejet šele junija, potem ko bo znan finančni delež vseh. Na zvezi računajo na večji finančni zalogaj zaradi olimpijskih kvalifikacij, v katerih sodeluje tudi Slovenija, odločilni del pa bo avgusta naslednje leto.

»Imamo svoj načrt, moramo ga prilagajati stanju športa v Sloveniji pri pridobivanju sredstev MŠŠ in FŠO. En načrt zadosti formalizmu, to se sprejema v tem času, drugi pa je realen v začetku leta, v katerem so znane vse številke. Žal je to zgolj formalizem, pomembnejša je redna skupščina junija,« je po končani seji pojasnil Rakovec in dodal, da bo morda sredstev nekoliko več:» Računamo na nek večji znesek, samo Mednarodni olimpijski komite nam je leta 2013 za kvalifikacije namenil 100.000 evrov. Računamo še na dodatna sredstva OKS, sredstva MŠŠ in FŠO pa bi se morala prav zaradi kvalifikacij za en del povečati.«

Na skupščini je generalni sekretar Dejan Kontrec navzoče seznanil tudi s programom reprezentančnega dela; glavni poudarek je dolga sezona članske izbrane vrste zaradi avgustovskih kvalifikacij za OI, predstavil pa je tudi načrte dela ženske reprezentance.