Slovenke na račun Avstrije obstale v drugi diviziji 

Slovenske hokejistke so se obdržale v drugi hokejski skupini, v nižji rang pa se seli Avstrija. 

Objavljeno
09. april 2017 14.40
N. Gr.
N. Gr.
Pjongčang - Na svetovnem prvenstvu divizije II (skupina A), ki so ga hokejistke končale v soboto v Južni Koreji, je slovenska reprezentanca ostala v tem kakovostnem razredu. O razpletu je po četrtem porazu Slovenk odločala zadnja tekma na SP, nazadnje pa so na zadnjem mestu končale Avstralke, ki se bodo v sezoni 2018 preselile v nižji rang tekmovanja.

Na vrhu pa so na tekmovanju, ki je bilo tudi testno pred olimpijskimi igrami na istih prizoriščih čez manj kot leto dni, domače hokejistke Južne Koreje, ki so na svojem ledu ostale nepremagane in dobile vseh pet tekem. Na drugem mestu so SP končale Nizozemke, ki so klonile le enkrat, proti poznejšim zmagovalkam so izgubile z 0:2.

Na spodnjem delu lestvice so se za obstanek v skupni borile Slovenija, Avstralija in Severna Koreja. Slovenke so zadnji dan klonile proti Severni Koreji z 2:4 in morale počakati na razplet zadnje tekme na SP.

Velika Britanija je v tem dvoboju s 5:3 premagala Avstralijo in si sama zagotovila tretje mesto, Avstralke pa so ob takšnem razpletu ostale pri treh točkah. Toliko so jih imele tudi Slovenke, ki pa so dobile medsebojno tekmo, s tem pa tudi prišle do rešilnega petega mesta in obstanka. Na SP je Slovenija doživela štiri poraze (z Južno Korejo z 1:5, Nizozemsko 1:5, Veliko Britanijo 2:8 in Severno Korejo z 2:4), Avstralijo pa je premagala s 3:0.

Pod vodstvom selektorja Franca Ferjaniča so v Južni Koreji slovenske barve zastopale vratarke Ines Confidenti, Pia Dukarič, Tjaša Povšnar, branilke Maja Bizjak, Mojca Duh, Katarina Haus, Nina Lončar, Nuša Porekar, Sergeja Zimšek in napadalke Patricija Beribak, Katja Biščak, Tamara Breznik, Sara Confidenti, Eva Dukarič, Anemaria Golob, Jerca Kenig, Pia Merc, Urša Pazlar, Pia Pren, Pija Strniša in Tamara Svetina.