Slovenski hokejisti trenirali v polni zasedbi

Selektor Matjaž Kopitar je na današnjem treningu v Južni Koreji lahko računal na vse igralce, jutri sledi odhod v Gojang.

Objavljeno
18. april 2014 16.51
Posodobljeno
18. april 2014 17.04
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Seul - Slovenska hokejska reprezentanca v Južni Koreji nadaljuje s pripravami na svetovno prvenstvo skupine B, ki se bo začelo v nedeljo.

Potem ko so je pet slovenskih hokejistov včeraj ostalo brez svoje opreme, so jo danes le dočakali, tako da je Matjaž Kopitar na današnjem treningu lahko računal na vseh svojih 23 varovancev.

»Nekoliko smo potrenirali igro ob igralcu več. Dva dni pred prvenstvom tako ali tako nimaš na voljo veliko izbire. Tako bo tudi sobotni trening namenjen predvsem igri z igralcem oziroma dvema več. Smernice oziroma zamisli, kako naj bi vse potekalo, so zastavljene, zdaj pa je pred nami le še realizacija,« je po treningu pojasnil strateg Matjaž Kopitar.

Mariborski branilec Mitja Robar je bil eden izmed petih risov, ki so danes le dočakali vrnitev opreme: »Malo strahu je bilo le zaradi tega, ker se je govorilo, da se je ena oprema izgubila, preostale štiri pa so prišle v Korejo. Nihče ni namreč prišel na počitnice. Tako da je bila novica, da je oprema prišla, kar razveseljujoča. Danes smo se tako pripravljali povsem normalno. Vse je v redu,« je pojasnil Robar, ki nima večjih težav s privajanjem na časovno razliko: »Ko sem zvečer v hotelu, sem še nekoliko zaspan, vendar pa ko sem na ledu, nimam več težav. Ne čutim nobene utrujenosti ali težkih nog.«

Kopitar: Upam, da bomo v nedeljo igrali svojo igro

Slovenska hokejska reprezentanca bo svoj prvi dvoboj igrala v nedeljo proti Japonski (9), selektor Matjaž Kopitar pa opozarja, da so se Japonci večkrat izkazali za težke nasprotnike:

»Z Japonsko se vedno trudimo. Upam, da se bo to enkrat le končalo. Želim si, da bi bilo to že v nedeljo in da bi igrali svojo igro. Taktično in tehnično smo boljši nasprotnik. Vendar, če jim bomo dali preveč prostora in priložnosti, potem bomo imeli težave. To bo ena izmed stvari, na katere je potrebno opozoriti.«

Selektorjeve besede je potrdil tudi Mitja Robar: »Z Japonci so vedno bile težave, saj imajo specifičen sistem igre. Z njimi ne igramo veliko, tako da so vsakič znova zahteven tekmec. Tudi tokrat ne bo nič drugače. Japonci dobro napredujejo. Podcenjevanja brez dvoma ne bo, česar se zavedamo vsi. Tekma bo težka, tako da bomo morali prikazati našo pravo igro,« je dejal Robar.

Slovenska reprezentanca se bo jutri preselila v dvorano v Gojangu, kjer bodo potekale tekme svetovnega prvenstva.