Šok v Moskvi – Muršak končal sezono

Zaradi počene mečne kosti naš reprezentančni kapetan z mavčno oblogo.

Objavljeno
15. marec 2016 22.49
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Ljubljana – Jan Muršak, prvi slovenski hokejist doslej pri slovitem CSKA iz Moskve, je na športni poti, tako kot domala vsak, preživljal številne vzpone in padce. In prav v dneh, ko bi moral še naprej uživati v izjemnih tekmah končnice KHL, je moral k zdravnikom zaradi zlomljene mečnice. Zanj je sezone konec, tako ga ne bo prihodnji mesec na SP skupine B, na katerem bi moral biti kapetan risov.

Vodilni slovenski hokejist na stari celini, ki je doživel celo čast nastopa tudi s prestižno oznako C na dresu najbolj prepoznavnega ruskega športnega kluba, je s soigralci preskočil uvodno oviro v končnici, ko se je iz tekme v tekmo srečeval tudi z rojakoma Žigo Jegličem in Rokom Tičarjem, zvezdnikoma Slovana iz Bratislave. Slednja sta že na počitnicah in razmišljata o prvih aprilskih dneh reprezentančnih priprav, nato pa kar najbolj konkurenčni podobi risov na prvenstvu v Katowicah, od 23. do 29. aprila. Tam pa ne bo Muršaka, ki je na tekmi drugega kroga končnice proti moštvu Torpeda prejel močan udarec ploščka v mečni predel. Počila je kost, predčasno je moral z ledu in na temeljitem pregledu po tekmi je bilo jasno, da bo okrevanje dolgo. V tej sezoni ga ne bo več v drsalkah.

»Tako se to pač zgodi v športu. Pogosto s telesom poskušaš ustaviti tekmečev strel, tokrat se je zame slabo končalo,« nam je včeraj po telefonu iz moskovskega taksija govoril reprezentančni kapetan. Ravno se je peljal na novo tekmo svojih soigralcev proti Torpedu. Mavčno oblogo bo imel do sredine prihodnjega tedna, nato mu jo bodo sneli, temeljito pregledali, kako se zdravi poškodovani predel, in mu predvidoma takrat namestili poseben škorenj. »Že zdaj so mi jasno povedali, da vsaj en mesec ne bom smel obremenjevati noge,« nam je povedal, kdaj se bo vrnil v domovino, pa še ni znano. Spremljal bo svoje moštvo v končnici, pri klubu so si začrtali uvrstitev v finale in končno tudi osvojitev tako želenega Gagarinovega pokala. Ni dvoma o tem, da ga bo v prihajajočih dneh nadzorovala vrhunska zdravniška ekipa, pri najbogatejšem hokejskem klubu v Moskvi bodo po tej plati zanj zagotovo dobro poskrbeli.

Doma pa je tako selektor Nik Zupančič ostal brez predvidenega kapetana za prvenstvo na Poljskem. Pri izbrani vrsti zaradi poškodb ne bo niti Boštjana Goličiča in najbrž ne tudi izkušenega Marcela Rodmana. Pri priči je tako nastala vrzel glede izbire srednjih napadalcev. »Moramo pač živeti s tem, da je šport silno nepredvidljiv. Fantje so zdaj sredi tekem končnic, le želim si, da bi bila večina kandidatov pred prvenstvom zdrava in na visoki ravni tekmovalne pripravljenosti,« je dejal selektor, ki je sinoči pomagal Dejanu Varlu na tekmi železarjev proti Lustenauu. V primeru vrnitve v EBEL bo morda Zupančiču v Podmežakli pripadla pomembna vloga.