Tivolski paket za uvodno bero

Za uvod v sezono EBEL zmaji danes in jutri doma.

Objavljeno
11. september 2015 20.35
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport

Ljubljana – Dolgih počitnic je konec, zastor se dviga. Pravzaprav se je v štirih lednih dvoranah razširjene avstrijske hokejske lige (EBEL) zgodba nove sezone začela že sinoči, drevi jo bodo odprli tudi v Tivoliju. Zmaje za začetek čaka paket domačih tekem – danes z Innsbruckom in jutri proti starim znancem iz Beljaka.

Olimpije že tri leta ni med udeleženci prestižnih in najodmevnejših izločilnih bojev končnice in četudi pogled na močno konkurenco tudi ob začetku nove sezone, za ljubljansko moštvo deveto doslej v EBEL, ne dovoljuje pretiranega optimizma, se po tivolskih hodnikih prepletata tako nestrpno pričakovanje tekem kot tudi upanje na vidnejši izplen pri točkah kot v zadnjem sušnem obdobju. Zato bo že uvod silno pomemben, saj je bil ta za zmaje nemalokrat usoden: kadar so že na začetku zaostali za tekmeci, jih nato v izenačenem tekmovanju zlepa niso mogli več ujeti. Zdaj pa se ponuja lepa priložnost za uvodni uspeh na domačem ledu. Danes se bo na premieri Olimpija pomerila z Innsbruckom, realno vendarle lažje premagljivim tekmecem od denimo Salzburga ali Linza, jutri bo v Ljubljani gostoval VSV s Hannujem Järvenpääjem na klopi ter slovenskima reprezentantoma Žigo Pancetom in Miho Verličem. »Najprej se moramo osredotočiti na prvo oviro, z uvodno zmago bi bilo nato lažje pričakati nedeljo,« se dobro zaveda Andrej Tavželj, povratnik k tivolskemu moštvu in zdaj skupaj z Alešem Mušičem tudi kapetan zmajev. Te bo tako kot v prejšnji sezoni vodil nemški strokovnjak Fabian Dahlem, ki pred štartom opozarja: »Innsbruck se je zelo okrepil, očitno Tirolci ne skrivajo ambicij glede prodora k zgornjemu razredu EBEL.« Zanimiv bo tudi pogled k učinku Olimpijinih okrepitev, predvsem Tavžlja, izkušenega avstrijskega reprezentanta Rolanda Kaspitza, novinca v vratih Olivierja Roya.

V ligi glede udeležencev ni sprememb, nam je pa direktor tekmovanja Christian Feichtinger pred dnevi omenil: »Spoštujemo jeseniško tradicijo, ohranjamo stike z Zagrebom in Bratislavo. Morda bomo naslednje leto imeli 14 klubov …«

Pari prvega in drugega kola

Petkovi rezultati

Orli Znojmo - Black Wings Linz 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

(Yellow Horn 19., 40., Stach 28., Stehlik 56.)

KAC Celovec - Sapa Fehervar 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

(Koch 21.; Sikorčin 3., 60., Sarpatki 51.)

Graz 99ers - Bolzano 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

(Bernard 31.)

Red Bull Salzburg - Vienna Capitals 4:5 (1:0, 2:4, 1:0; 0:1) *po kazenskih strelih

(Raffl 12., Trattnig 31., 33., Ferriero 60.; Dzieduszycki 22., 24., Fraser 26., Milam 32.)

 

Danes

Telemach Olimpija – Innsbruck (17.30)

VSV – Dornbirn (obe ob 17.30)

 

Nedelja

Telemach Olimpija – VSV (17.30)

Znojmo – Salzburg (17.30)

Vienna Capitals – Dornbirn (17.30)

Bolzano – Linz (17.30)

Fehervar – Innsbruck (17.30)

Graz 99ers – KAC (17.40)