Točka za nagrado, priboljška pa ni bilo

V Podmežakli, kjer upajo na EBEL, so železarji v derbiju INL izgubili po kazenskih strelih.

Objavljeno
03. januar 2016 23.21
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Jesenice – Olimpijini hokejisti so po uvodni zmagoviti predstavi v novem letu proti Fehervarju sinoči pri Bolzanu doživeli pričakovan poraz (1:5), v svoji Podmežakli, kjer sanjajo o vrnitvi v EBEL, pa so Jeseničani v derbiju INL osvojili točko po dramatični končnici, nato pa po kazenskih strelih izgubili z 2:3 proti vodilnemu moštvu tekmovanja iz Feldkircha.

Oddaljeni so že časi, ko so v mestu ob avstrijsko-švicarski meji vladali hokejski Avstriji in povrhu leta 1998 osvojili še naslov evropskih klubskih prvakov. Tudi Jesenice so imele več desetletij krepko močnejše moštvo od sedanjega, Podmežakla je bila polna kot še neuporabljena škatlica vžigalic. A danes je zgodba drugačna: na tribunah vztraja jedro kakih 500 najzvestejših privržencev železarjev, na ledu je amatersko moštvo, sinoči povrhu brez poškodovanih kapetana Mihe Brusa, učinkovitega napadalca Aleša Remarja, Mihe Pesjaka, prav tako pomembnega člana postave. Sobotna zmaga v Zell am Seeju je navzočim ponujala upanje o skalpu vodilnega moštva, v izjemni končnici pa je Marjan Manfreda 10 sekund pred koncem izenačil na 2:2. V podaljšku so nato gostitelji garali za drugo točko, a jim plošček zlepa ni hotel več v mrežo vodilnega moštva, podatek o številu strelov proti favoritu (35:27) pa jim je bil ob pogledu na semafor v slabo tolažbo.

»Zdaj sem že precej bolj zadovoljen s hokejem, ki ga prikazujemo, predvsem bi tokrat pohvalil nepopustljiv značaj naših igralcev, ki so garali do zadnjih sekund,« je po živahni predstavi v Podmežakli poudaril domači trener Dejan Varl.

Nov poraz zmajev

Bolzano – Po dveh prav lepih domačih predstavah s točko proti Linzu in zmago z madžarskim moštvom iz Szekesfehervarja je Olimpijinim hokejistom sinoči v EBEL pričakovano spodrsnilo. Že omenjeni dve predstavi so prestali v močno zdesetkani postavi, pa z garaškim pristopom v svoji dvorani vendarle poskrbeli za presenečenji, sinoči na Južnem Tirolskem pri edinem moštvu v tekmovanju iz italijanskega prostora vendarle ni šlo.

V ljubljanski zasedbi je bilo ob vseh poškodbah zadnjih dni včeraj le 15 akterjev in tudi, če bi kdo med tistimi, ki so ostali doma, lahko nastopil, trener Fabian Dahlem ničesar ni hotel tvegati. Precej bolj pomembno kot včeraj bo imeti zdravega udarnega vratarja Olivierja Roya v drugi januarski polovici, ko bo v EBEL napočil čas kvalifikacijskih bojev za uvrstitev v končnico.

A podobno kot nazadnje v Tivoliju je Tomaž Trelc sinoči povsem spodobno v vratih zmajev zamenjal omenjenega Kanadčana, poraza svojega moštva pa le ni mogel preprečiti. Hokejisti Bolzana, ki se krčevito borijo za uvrstitev med najboljših šest in tako neposredno uvrstitev v končnico, so silovito napadali, na koncu sprožili precej več strelov od gostov (41:16) in si tako zasluženo priigrali zmago. Zmaji pa se bodo spet poskusili odrezati v domači dvorani, kjer bodo jutri gostili moštvo Graz 99ers, ki ga vodi nekdanji Olimpijin trener Ivo Jan.