Trg republike v decembru v znamenju zimske klasike

Ljubljanski Trg republike bo med 14. in 18. decembrom gostil tri hokejske dvoboje Telemacha Olimpije.

Objavljeno
02. december 2014 17.25
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana - Slovenski hokejisti navdušenci bodo tudi letos lahko spremljali hokejski spektakel na prostem, saj bo ljubljanski Trg republike med 14. in 18. decembrom gostil tri dvoboje.

V glavni vlogi bodo domači hokejisti Telemacha Olimpije, ki se bodo 14. novembra pomerili z madžarsko Sapo, 16. decembra s celovško ekipo KAC, 18. decembra pa v slovenskem dvoboju z ekipo SIJ Acroni Jesenice.

»Zimska klasika v Celovcu ne bo edini dogodek na prostem. Ko smo vodstvu lige ponudili zamisel igranja pred parlamentom evropske države, ni bilo veliko težav z dogovarjanjem. Imeli smo nekaj možnosti, na Trgu republike pa se je priložnost za kaj takšnega ponudila šele zdaj, ko je prenovljen in statično omogoča takšne obremenitve. Vseeno pa smo se morali držati nekaterih omejitev, a z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije dobro sodelujemo,« je povedal direktor kluba ljubljanskega Matjaž Sekelj.

Na današnji novinarski konferenci je bil prisoten tudi predsednik kluba Marko Popovič: »Seveda bi bilo malo preveč evforično, če bi zdaj napovedovali zmage kar po vrsti. Gremo po posameznih tekmah in želimo si, da bi čim bolje izkoristili ta dogodek na prostem,« je Popovič svaril pred pretirano evforijo.

Mušič: Ogromen dogodek za celo mesto

Svoj pogled na zimsko hokejsko klasiko v Ljubljani je podal tudi kapetan Olimpije Aleš Mušič: »Gre za ogromen dogodek, ne samo za hokejiste, ampak za celo mesto. To je še korak naprej od Bežigrada, vsi pa ga že nestrpno pričakujemo. Potrudili se bomo, da točke ostanejo doma,« je dejal Mušič, ki se veseli dvoboja z Jesenicami: »Tudi Jesenice rastejo, to bo zelo dobro tako za nas kot gledalce. Pričakujem pa seveda našo zmago.«

Na voljo približno 3000 kart

Na vsaki tekmi Ice Festa bo prostora za 4500 gledalcev, od tega jih bo imelo 1100 sedeže, drugi pa bodo tekmo spremljali na stojiščih. Za vsako tekmo bo na voljo 3000 vstopnic, ki jih bodo v predprodaji začeli prodajati v sredo.

V redni prodaji bo cena paketa vstopnic za stojišče 44 €, za sedišče pa 55 €. Prav tako bodo v redni prodaji na voljo tudi vstopnice za posamezno tekmo. Cena posamezne vstopnice za stojišče bo znašala 16 €, za sedišče pa 20 €.