Tudi Maljkin in Kovaljčuk iz NHL pribežala v rusko KHL

»Lockout« v NHL je številne hokejiste že popeljal v Evropo: Jevgenij Maljkinu in Ilja Kovaljčuk se selita v KHL.

pon, 17.09.2012, 20:21

New York - S tem ko vrata v novo sezono severnomeriške hokejske lige ostajajo zaklenjena zaradi nesoglasij med vodstvom NHL in sindikatom igralcev, so številni hokejski zvezdniki že poiskali začasno rešitev v Evropi Med njimi je tudi Anže Kopitar, ki s svojimi Los Angeles Kings ne bo (pravočasno) začel z branjenjem Stanleyjevega pokala.

Ob sinočnjem začetku »lockouta« se je za selitev v drugo najmočnejšo hokejsko ligo na svetu, rusko KHL, odločil Jevgenij Maljkin, ki se bo pridružil Mettalurgu. Klub iz Magnitogorska je že potrdil okrepitev dveh ruskih hokejistov iz NHL - skupaj z Maljkinom prihaja še veteran Sergej Gončar, član moštva Ottawa Senitors. Igralca sta z moštvom podpisala pogodbi do konca sezone 2012/13.

Podrobnosti njunega dogovora niso znane. Moštva v ligi KHL se sicer lahko okrepijo z največ tremi hokejisti iz NHL, ki so strai nad 25 let. Ob tem jim lahko ponudijo plačo, ki znaša do 65 odstotkov njihove plače v NHL. Maljkin ima v ekipi Pittsburgh Penguins še dve leti veljavno pogodbo za 16,5 milijona dolarjev, Gončarju je ostalo še eno leto s pogodbo za 5,5 milijona.

Na ruskem ledu tako očitno ne bo manjkalo zvezdnikov, ki so palice doslej med seboj križali v NHL. V domovino se je vrnil tudi Ilja Kovaljčuk, ki se je v minuli sezoni z New Jersey Devils v finalu boril za zmago v Stanleyjevem pokalu. Eden najbolje plačanih hokejistov v zgodovini bo v času stavke igral v SKA St. Petersburg.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se