Tudi Manfreda ostal zvest Jeseničanom

Jeseniško hokejsko moštvo pred novo sezono že dobiva konkretno podobo. Eden od nosilcev igre bo Marjan Manfreda.

Objavljeno
14. julij 2015 11.26
Jure Sotlar in Marjan Manfreda,Ljubljana Slovenija 13.04.2015
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Jesenice - Potem ko so iz vrst železarjev že včeraj sporčili novico o sklenitvi pogodb z Urbanom Sodjo, Grego Vilmanom in Miho Pesjakom, se je na seznam igralcev pred naslednjo sezono vpisal tudi pomemben člen jeseniškega napada, 31-letni Marjan Manfreda. Slednjemu je nedavno umrl oče, sloviti alpinist Marjan Manfreda Marjon je življenje izgubil v prometni nesreči.

Manfreda je izkušeni napadalec, ki je bil eden najpomembnejših člen jeseniškega moštva ob lanski osvojitvi naslova državnih prvakov. Tudi v novi sezoni bo nosilec igre Jeseničanov tudi ob vodenju trenerja Dejana Varla. »Borben in nepopustljiv hokejist je odličen organizator igre, zna pa tudi zadeti, ko je najbolj potrebno. Nekdanji slovenski reprezentant zna izkoriščati znanje in izkušnje, motivov za novo sezono pa mu tudi ne manjka,« so ob tem sporočili iz HDD Jesenice.

Manfreda se je pridružil soigralcema lanskega prvega napada Sašu Rajsarju in Alešu Remarju, ki sta sodelovanje z Jesenicami potrdila že pred časom. Igralski mozaik železarjev je že skoraj sestavljen. Za mesto med vratnicama sta v igri Žan Us in Grega Vilman, na branilskih pozicijah so Damir Ejup, Marko Tarman, Gašper Cerkovnik in Luka Kraigher, v napadu so Marjan Manfreda, Aleš Remar, Sašo Rajsar, Miha Brus, Miha Pesjak, Urban Sodja, Tadej Čimžar, Gašper Glavič.