Tudi po dveh letih zmaji iz Celovca praznih rok

V hokejski ligi EBEL je KAC že do 31. minute petkrat zatresel mrežo Telemacha Olimpije, ki ne more več v končnico.

Objavljeno
25. februar 2015 00.31
lvu hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Celovec - Potem ko so v nedeljo izgubili tudi teoretične možnosti za napredovanje v izločilne boje lige EBEL, so se hokejisti Telemacha Olimpije očitno vdali, z današnjega gostovanja v sedmem kolu drugega dela se namreč vračajo s porazom z 0:5, končni izid pa so Celovčani postavili že v 31. minuti. Zasedbo Fabiana Dahlema do konca sezone čakajo še trije obračuni: v petek (Innsbruck) in nedeljo (Bolzano) pred domačimi navijači v Tivoliju, prihodnji torek pa bodo gostovali še v Gradcu.

V Celovcu se Ljubljančani niso veselili zmage že dve leti, da tudi tokrat ne bo nič drugače, je že v prvi minuti z golom dal vedeti Thomas Pöck. A gostitelji se z minimalnim vodstvom niso zadovoljili, že do prvega odhoda na odmor so še dvakrat zadeli, obakrat - zanimivo - celo z igralcem manj na ploskvi. V drugi tretjini se ni spremenilo nič, ko je moral vidno živčni Miika Wiikman še petič po plošček v mrežo, ga je trener potegnil na klop in namesto njega v ogenj poslal mladega Tomaža Trelca, ki ni klonil niti enkrat.

Ponovila se je zgodba z nedeljske tekme z Dornbirnom: tedaj so zmaji sprožili kar 51 strelov v nasprotnikov okvir vrat, pa zgolj enkrat zadeli, tokrat so našteli 27 poskusov, a ni bilo treba vratarju KAC Pekki Tuokkoli, ki je zaklenil mrežo, niti enkrat na kolena. Trelc je zbral 13 obramb, Jaka Zdešar v prvi tretjini in Tom Zanoški v drugi pa sta zatresla tudi okvir vrat.

KAC : Telemach Olimpija 5:0 (3:0, 2:0, 0:0)

Celovec, Mestna dvorana, gledalcev 3500, sodniki Smetana (Avstrija), Zrnič (Slovenija, glavna), Johnston, Smeibidlo (oba Avstrija).

Strelci: 1:0 - Pöck (Jacques, Lundmark, 1.), 2:0 - S. Geier (Pither, 17. - SH1), 3:0 - Reichel (Lundmark, Jacques, 20. - SH1), 4:0 - Pöck (Hundertpfund, 26.), 5:0 - Setzinger (Jacques, Koch, 31. - PP1).

Kazenske minute: KAC 6, Telemach Olimpija 10.

TELEMACH OLIMPIJA: Wiikman, Trelc; Cvetek, Degon, Zanoški, Mušič, Zdešar; Selan, Čepon, Bishop, Pešut, Leber; Groznik, Podlipnik, Hebar, Hočevar, Uduč; Logar, Ropret, Sotlar, Hadžič, Snoj.